У "Слуги народу" не вистачить голосів для відставки Рябошапки. Їх дасть ОПЗЖ – ЗМІ

Поділитися
У "Слуги народу" не вистачить голосів для відставки Рябошапки. Їх дасть ОПЗЖ – ЗМІ Відставку Рябошапки підтримають депутати, близькі до Коломойського і Медведчука
За даними джерел, за відставку генпрокурора готові голосувати не більше 200 "слуг".

За вираз недовіри генеральному прокурору Русланові Рябошапці та його відставку готові проголосувати 180-200 депутатів від "Слуги народу", повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на власні джерела у фракції.

Однак генпрокурора ймовірно відправлять у відставку за допомогою голосів членів проросійської фракції "Опозиційної платформи – За життя", а також депутатських груп "Довіра" і "За життя".

Крім того, президент Володимир Зеленський і "Слуга народу" ще не визначилися з заміною, тому питання призначення нового генпрокурора на засіданні у четвер, 5 березня, підніматися не буде.

Найбільш вірогідним кандидатом називають Сергія Ионушаса, заступника голови комітету з питань правоохоронної діяльності. Однак ряд депутатів з президентської політсили повідомили журналістам, що його кандидатура не викликала великого ентузіазму у Зеленського. За даними "УНІАН", також розглядається кандидатура Ірини Венедиктової, яка займає посаду в. о. голови ДБР.

Питання відставки генпрокурора Руслана Рябошапки буде розглянуто позачерговому засіданні Ради, що почалося в 18:30 четверга, 5 березня.

Раніше до Ради внесли проекти постанов про недовіру генпрокурору Русланові Рабошапці і директору НАБУ Артемові Ситнику. Ініціаторами відставок виступили близькі до Ігоря Коломойського депутати від "Слуги народи", а також члени проросійської "Опозиційної платформи – За життя".

Голова фракції "Слуги народу" Давид Арахамія заявив, що "останньою краплею" стало непідписання Рябошапкою підозр Петрові Порошенку. Зеленський дорікнув генпрокуророві в тому, що той "не продемонстрував результату".

Головний експерт StateWatch Олександр Леменов констатує, що ДБР підготувало проект підозри Петроіі Порошенку з грубими процесуальними помилками і безсенсовним нагромадженням цитат із законів. Не підписавши підозри, Рябошапка фактично вберіг прокуратури та керівництво держави від неминучої ганьби в судах.

Детальніше про те, як у ДБР підготували "якісний" проект підозри Порошенку, читайте в статті Олександра Леменова для ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі