У США охарактеризували зустрічі Джуліані в Києві як "сумнівні" — ЗМІ

Поділитися
У США охарактеризували зустрічі Джуліані в Києві як "сумнівні" — ЗМІ Мало кому в США зрозумілий вибір Джуліані людей для зустрічей в Києві © businessinsider.com
Зустрічі, які провів у Києві Джуліані, названі політично мотивованими

Неожиданнаый приїзд особистого адвоката Трампа Джуліані в Київ заинтересоал американські ЗМІ. Вони намагалися зрозуміти, навіщо Джуліані було займатися пошуками компромату на недругів в самий відповідальний момент розслідування проти Трампа і самого Джуліані.

Голос Америки зібрав думки різних американських ЗМІ про поїздку адвоката в Київ.

Візит Руді Джуліані до Києва став несподіванкою як для України, так і для американських журналістів. Здавалося б, у сам розпал процедури імпічменту, у якій приватний адвокат Дональда Трампа відіграє одну з центральних ролей, він мав би триматись подалі від будь-яких контактів з Україною. Адже саме в цьому його і звинувачують: в організації каналу комунікації з українськими чиновниками, щоб знайти компромат на політичних опонентів президента Трампа.

Втім, схоже, Руді Джуліані вирішив діяти по-іншому. За його словами, він вирушив в Україну для зйомок документального фільму, який має розвінчати звинувачення демократів і довести, що вся процедура імпічменту - один великий фарс.

Відомо, що для збору доказів він зустрівся із колишніми генпрокурорами Юрієм Луценком та Віктором Шокіним, із чинними депутатами Ради Олександром Дубінським та Андрієм Деркачем, а також із колишнім працівником посольства України у США Андрієм Теліженком, та нещодавно звільненим прокурором Костянтином Куликом.

"Поїздка Джуліані до Східної Європи відбувається тоді, коли він зіткнувся з величезною увагою до своєї причетності до українського скандалу", - звертає увагу CNN.

New York Magazine дивується, що Джуліані навіть не чекає на закінчення процедури імпічменту, аби продовжити свою роботу: "Республіканці наполягають, що Трамп не намагався обміняти прихильну політику на конкретні розслідування. Він просто хотів впевнитись, що Україна змінить свою поведінку, перш ніж надіслати їй чек. І саме в цей момент Руді Джуліані повертається в Україну, розбиваючи цей захист на друзки".

На думку BuzzFeed, приїзд Джуліані напередодні зустрічі Нормандської четвірки та переговорів із Росією - це остання річ, яку хотіла українська влада, що всіляко намагається дистанціюватись від драми у Вашингтоні.

Втім, основний акцент американські медіа роблять на тому, з ким саме зустрічався адвокат Трампа. "Джуліані перебуває у Києві з місією "знищити" розповідь демократів про імпічмент. Але судячи з сумнівного набору українських персонажів, з якими він зустрічається, будь-яка інформація, яку він намагається викопати, ймовірно буде дуже непевною", - пише BuzzFeed.

CNN характеризує українських "друзів Джуліані" так: "Деркач і Дубінський мають підозрілі політичні мотиви. Вони є політично маргінальними фігурами, які публічно просували розслідування теорії, що Україна втручалась у вибори президента США в 2016 році на користь демократів. Теліженко, своєю чергою, також просував цю розвінчану теорію змови".

Також американські ЗМІ згадують про те, що Юрія Луценка, Віктора Шокіна та Костянтина Кулика неодноразово звинувачували в корупції, і що саме вони допомагали Джуліані складати звинувачення проти Джо Байдена та його сина.

Bloobmerg проводить паралелі з іншим відвідинами. Видання пише, що поїздка Джуліані в Україну відбувається одночасно із офіційним візитом до Києва в.о. помічника держсекретаря США Філіпа Рікера. "В той час, коли Джуліані зустрівся з колишнім генпрокурором Луценком, якого у звіті про імпічмент Палати Представників звинувачують у корупції, - Рікер бачився з Русланом Рябошапкою, новим генпрокурором Зеленського, щоб обговорити зміни в правоохоронних структурах країни".

Читайте також: Суд визнав банкрутом торговельну мережу "Амстор" Новинського

Нагадаємо,що адвокат Рудольф Джуліані, який побував у Києві, зустрівся з деякими українськими політиками і посадовими особами - колишніми і діючими. Серед зустрічей, які особистий адвокат Трампа Джуліані провів у Києві, була і зустріч з депутатами Верховної Ради Олександром Дубінським і Андрієм Деркачем.

Раніше американська газета The New York Times повідомила, що Джуліані відвідав Будапешт, а з 5 грудня перебуває в Києві.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі