У Зеленського показали проєкт перенесення адміністрації президента в Український дім

Поділитися
У Зеленського показали проєкт перенесення адміністрації президента в Український дім
У пропозиції є навіть два варіанти розміщення кабінету президента.

Президент України Володимир Зеленський планує перенести Адміністрацію президента в будівлю на Європейській площі в центрі Києва, в якому нині розташовується національний центр ділового та культурного співробітництва "Український дім", також відомий як "Міжнародний конгрес-центр". Це випливає з відео, опублікованому на сторінці "Команди Зеленського" у Facebook.

На відео президенту представляють проект перенесення АП та реорганізації її за типом відкритого офісу. Реконструйована будівля Українського дому в ньому фігурує як "нова АП – центр розвитку країни". Сама реконструкція передбачає збереження будівлі в існуючих формах, але застосування ряду сучасних, зокрема, енергоефективних технологій, а також відновлення фонтану.

Також серед запропонованих ідей створення коворкінгу для громадян, які будуть звертатися з певними ініціативами в АП, кафе, спортзалу.

"Ми знайшли концепцію: ми ні копійки не будемо витрачати з державного бюджету", - заявив глава адміністрації президента Андрій Богдан під час презентації.

Також Зеленському запропонували два варіанти розташування його кабінету – з видом на Дніпро і з видом на Європейську площу, на яку будівлю виходить фасадом. Президент віддав перевагу варіанту Європейської площі, назвавши його символічним.

У той же час питання реалізації права громадян на протест біля будівлі АП і транспортне рішення залишаються в стадії опрацювання.

"Мені дуже подобається", - неодноразово говорить під час презентації проекту Зеленський.

Також обговорювалася перспектива організації в нинішній будівлі адміністрації президента на вул. Банковій музейного комплексу.

П'ятиповерхову будівлю "Українського дому" було побудовано у 1982 році на місці знесеного триповерхової будівлі готелю "європейський", що дала назву площі. Спочатку до 1993 році в ньому був розташований Київський філіал Центрального музею Леніна. Також в будівлі розташовувалися прокуратура і місцеве відділення міліції.

Площа будинку перевищує 17 тис кв м, воно включає концертний зал площею 782 кв м, медіа-центр, експозиційні, фуршетні та інші функціональні площі. В будівлі проходять конференції, з'їзди, виставки, презентації, концерти, літературні зустрічі та інші заходи.

Як повідомлялося, перед другим туром президентських виборів Володимир Зеленський заявив, що хоче перенести Адміністрацію Президента з вулиці Банкової у Києві. Заступник глави Адміністрації президента Юрій Костюк повідомив, що команда президента шукає швидкий і бюджетний варіант". В будівлі на Банковій президентську команду не влаштовує поганий wi-fi і зашторені вікна. Зокрема, серед варіантів мова йшла про переїзд в Український дім на Європейській площі в Києві.

Напередодні під час зустрічі з журналістами він підтвердив, що його команда продовжує роботу над цією ідеєю. Зокрема повідомив, що в чинній будівлі АП планують влаштувати музей.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі