У Зеленського пообіцяли замінити відкликаних послів "новими обличчями"

Поділитися
У Зеленського пообіцяли замінити відкликаних послів "новими обличчями" Пристайко розповів про кадрові перестановки в дипломатичному корпусі © president.gov.ua
Заступник голови ОП Пристайко назвав відкликання дипломатів з 12 держав плановою ротацією.

Українські посольства в 12 іноземних державах очолять не тільки досвідчені кадрові дипломати, а й "нові обличчя", повідомив заступник голови Офісу президента Вадим Пристайко на брифінгу в Києві у вівторок, 16 липня.

Пристайко, на призначенні якого міністром закордонних справ наполягає президент Володимир Зеленський, назвав відкликання 12 послів "плановою ротацією". За його словами, більшість дипломатів, яких на Банковій вирішили замінити, обіймають свої посади значно довше традиційних 4-5 років, повідомляє прес-служба глави держави.

Серед послів, які будуть відкликані до Києва, Пристайко назвав лише посла України у США Влерия Чалого. Решти він не згадав, запевнивши, що всім їм уже повідили про кадрові рішення.

"Сьогодні і вчора державний секретар МЗС обдзвонив кожного з керівників, подякував за роботу та попередив про те, що найближчим часом буде видано відповідний указ. Ми не хотіли б, щоб керівники місій, яких ми поважаємо, отримали цю інформацію з Інтернету", - зазначив Пристайко.

Він уточнив, що в Києві ще не вирішили, ким замінити Чалого та інших послів. Посольство США у Вашингтоні поки що працюватиме під керівництвом тимчасового повіреного у справах України. Саме на нього буде покладено підготовка візиту Зеленського до США і його зустрічі з американським президентом Дональдом Трампом.

Напередодні в Офісі президента повідомили про наміри замінити посла у США і ще 11 іноземних державах.

У травні міністр закордонних справ Павло Клімкін написав заяву про відставку. 11 червня Зеленський повторно вніс до Ради подання на звільнення Клімкіна, а також запропонував призначити міністром закордонних справ Вадима Пристайка. Однак Верховна Рада тричі провалила голосування за відставку голови МЗС.

2 липня Павло Клімкін пішов у "політичну відпустку", обов'язки міністра закордонних справ тимчасово виконує його заступниця Олена Зеркаль.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі