У Зеленського прокоментували візит "кримських депутатів" Держдуми РФ до Туреччини

Поділитися
У Зеленського прокоментували візит "кримських депутатів" Держдуми РФ до Туреччини © Радіо Свобода
МЗС має краще пояснювати іноземним партнерам України ризики участі коллаборантів у міжнародних заходах, вважає постпред президента в АРК.

Представництво президента України по Криму відреагувало на візит кримських коллаборантів, так званих "депутатів" Державної думи РФ до Туреччини у складі російської парламентської делегації.

Нині представництво готує запит до Міністерства закордонних справ України щодо "вжиття необхідних заходів і роботи з іноземними партнерами", повідомив у Facebook очільник представництва Антон Кориневич.

За словами Кориневича, дипвідомство має провести з іноземними партнерами України роз'яснювальну роботу щодо неприпустимості участі коллаборантів у міжнародних заходах, які вони зазвичай використовують як майданчик для спроби легітимізації анексії українського півострова Росією на міжнародній арені.

"Впевнені, що правоохоронними органами України буде дана належна правова оцінка діям коллаборантів в межах існуючих або нових кримінальних проваджень", - резюмував він.

Своєю чергою голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров наголосив на тому, що Росія вчергове вдається до політики подвійних стандартів.

"Терористи з Державної Думи Росії приїхали на міжнародний форум у Стамбул. Навіщо? Кажуть, щоб далі боротися з тероризмом. Кати кримських татар і українців намагатимуться показати себе борцями проти тероризму. Такий поки світ. Але все буде виправлено. Бандити сидітимуть у в'язниці", - написав він у Facebook.

Зазначимо, візит "кримських депутатів" до Туреччини відбувся у суботу, 12 жовтня. Його широко висвітлювали пропагандистські російські ЗМІ. Водночас перша офіційна реакція України з'явилась лише пообідді 13 жовтня.

Нагадаємо, 17 вересня головред пропагандистських видань "Крымская газета" і "Крымский журнал" Марія Волконська під час виступу на щорічній нараді ОБСЄ щодо дотримання державами-членами прав і свобод людини у Варшаві заявила, що є представницею "Криму, Російська Федерація". А гендиректор пропагандистського телеканалу "Міллет" Ервін Мусаєв почав скаржитися на блокаду Криму з боку України.

Українська сторона перервала виступи, пославшись на багаторазові провокаційні спроби РФ використовувати нараду для легітимації анексії українського Криму.

Згодом представники США, Швейцарії, Грузії, Канади та Фінляндії нагадали російській делегації, що Крим – це Україна, а окупація півострова суперечить всім міжнародним нормам.

Прокуратура АР Крим (Київ) відкрила справу за порушення порядку виїзду з анексованого Криму (стаття 204-2 КК України). Під час слідства буде досліджено питання отримання російськими пропагандистами віз для в'їзду в Європу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі