У ПАРЄ везуть 105 тис. підписів на підтримку Луценка і Тимошенко

Поділитися
© ZN.UA
Євген Суслов везе у регламентний комітет ПАРЄ 105 тис. підписів, зібраних у всіх регіонах України на підтримку Юрія Луценка та Юлії Тимошенко. На 24 квітня також заплановано проведення переговорів про підтримку європейським співтовариством номінування Тимошенко на Нобелівську премію миру з головою комісії Нобелівського комітету.

Громадські активісти зібрали понад 100 тис. підписів під зверненням української громадськості до Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) про визнання екс-прем'єра Юлії Тимошенко і екс-глави МВС Юрія Луценка політичними ув'язненими.

«Збір підписів почався ще у лютому під час акції громадянських лідерів під стінами Качанівської колонії, де знаходиться лідер української опозиції Юлія Тимошенко. 1270 волонтерів, які підтримали дану ініціативу, за цей час зібрали 105 тис. підписів у всіх регіонах України під зверненням української громадськості до ПАРЄ про надання Юлії Тимошенко і Юрію Луценку статусу політичних ув'язнених», - сказав на прес-конференції у понеділок перший заступник голови партії «Україна - Вперед!», народний депутат, заступник члена постійної делегації України в ПАРЄ Євген Суслов.

«Це безпрецедентна акція, коли звичайні громадяни, а не політичні активісти, виступили з вимогою, спрямованою на захист демократії і політичних свобод», - додав депутат.

Він також повідомив, що вже 23 квітня вирушає на чергову сесію ПАРЄ з метою передати всі зібрані підписи у регламентний комітет цієї організації, який веде спостереження за Україною в рамках виконання резолюції Асамблеї від 26 січня.

«Коли ми бачимо, що політичні справи переводять в економічну площину, то на це треба звертати увагу. Сьогодні ми вилітаємо, і завтра будемо проводити зустрічі з представниками регламентного комітету», - підкреслив політик.

Народний депутат зазначив, що на 24 квітня також заплановано проведення переговорів про підтримку європейським співтовариством номінування Тимошенко на Нобелівську премію миру з головою комісії Нобелівського комітету, який буде присутній на сесії Парламентської Асамблеї.

«Ми повинні відкрито донести своє бачення поточної і майбутньої ситуації в Україні, тому що до нинішньої української влади можна достукатися лише через Європу, оскільки свій народ вона, на жаль, не чує», - резюмував Суслов.

Парламентська фракція «БЮТ-Батьківщина» виключила зі своїх лав Наталю Королевську. На засіданні фракції також було прийнято рішення оголосити догану заступнику Королевської по Українській соціал-демократичної партії Суслову. Сам Суслов озвучив своє рішення також покинути лави фракції. !zn

Читайте також:

Рада прийняла постанову про план заходів з реалізації резолюції ПАРЄ

Грищенко запевняє, що делегати ПАРЄ приписали йому слова, яких він не говорив

ПАРЄ рекомендує Януковичу дочекатися висновків Ради Європи щодо КПК

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі