Учасники круглого столу у Відні запропонували 15 кроків для врегулювання ситуації в Україні

Поділитися
Учасники круглого столу у Відні запропонували 15 кроків для врегулювання ситуації в Україні Учасники круглого столу у Відні схвалили мінський меморандум © telegraf.com.ua
Експерти круглого столу порекомендували Україні підтвердити позаблоковий статус країни, а Росії - гарантувати недоторканість кордонів України.

Учасники міжнародного круглого столу "Україна в Європі: мир і розвиток" схвалили і доповнили мінський меморандум своїми пропозиціями.

Експерти, які взяли участь у міжнародному круглому столі у Відні, пропонують 15 кроків, які можуть врегулювати ситуацію на Сході України. Учасники "Україна в Європі: мир і розвиток" бачать тільки мирне вирішення кризи в Україні.

"Першим кроком має бути виконання в повному обсязі під контролем ОБСЄ угоди про припинення вогню, яку було прийнято в Мінську 5 вересня 2014 року. Це означає, що Росія повинна прийняти територіальну цілісність і суверенітет України з урахуванням децентралізації, як і пропонує український уряд", - йдеться в меморандумі круглого столу.

Відновленням инфрастукруры на Донбасі повинні займатися спільно країни Заходу, Україна і Росія.

Статус Криму було вирішено визначити через угоду між Україною і РФ, яке повинно бути підтверджено міжнародним співтовариством.

Експерти круглого столу порекомендували Україні підтвердити позаблоковий статус країни, а Росії - гарантувати недоторканість кордонів України.

Нагадаємо, що міжнародний круглий стіл "Україна в Європі: мир і розвиток" пройшов у палаці Хоффбург у Відні, учасниками стали близько 150 експертів. Зокрема, брали участь представники з Німеччини, України, Австрії і Великобританії.

Заявки на участь у круглому столі від України подавали мер Києва Віталій Кличко, радник президента Марина Ставнійчук, екс-голова Конституційного суду України Андрій Стрижак, голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута, другий і третій президенти України Леонід Кучма і Віктор Ющенко. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі