Угорщина проти зменшення коштів, які виділяються Євросоюзом для східних сусідів

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Угорщина виступає проти зменшення розміру коштів, що виділяються Європейським Союзом для східних сусідів.

Про це в інтерв'ю «Дзеркалу тижня. Україна» заявив посол Угорщини в Україну Міхаль Баєр.

«Звичайно, висловлюється й думка, що більш істотну матеріальну допомогу необхідно надати південним сусідам. Але, думаю, створюється консенсус про те, що потрібно зберегти існуючі пропорції: дві третини фондів спрямовувати на південне сусідство (все-таки там більше і країн, і чисельність населення), одну третину - на східне. Угорщина дуже рішуче виступає за те, щоб матеріальні кошти, які виділяються для східних сусідів, як мінімум збереглися у незмінних розмірах. Ми закликаємо, щоб у цей період, коли дійсно багато уваги буде приділятися південному сусідству, ми не знизили нашу увагу до розвитку відносин зі східними сусідами. І Угорщина з цього питання виступає не одна», - сказав він.

За словами посла, в Євросоюзі давно було вирішено переглянути політику сусідства з урахуванням того, що минуло вже досить багато часу з моменту її схвалення. «Ми хотіли провести інвентаризацію: визначити, чого домоглися, де у нас більше шансів і можливостей, які ще недостатньо використано, а де дійсно треба щось міняти. Робота триває. У її ході виникли нові реалії на Близькому Сході і в Північній Африці, де народні революції докорінно змінюють політичну ситуацію», - зазначив М.Баєр.

«Це створює для Європейського союзу і можливості, і обов'язки і, певною мірою, небезпеки. Небезпеки пов'язані, швидше за все, з міграцією, і це вже помітно. Можливості ж, на мій погляд, полягають в тому, що ці процеси можуть створити шанс для переходу країн згаданого регіону на демократичні засади, до більш демократичного і прозорого управління. Євросоюз зацікавлений у допомозі цим країнам та заохоченні демократичних процесів», - підкреслив дипломат.

З іншого боку, зазначив він, «Східне сусідство важливе для нас такою ж мірою». «І ми, близькі до вас країни, наполягаємо, щоб політика сусідства продовжувала бути урівноваженою і брала до уваги інтереси Європейського союзу як на східних, так і на південних кордонах», - сказав посол.

Детальніше читайте в інтерв'ю з М.Баєром у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі