Україна хоче створити зону безпеки з обох сторін кордону з Росією в Донбасі

Поділитися
Україна хоче створити зону безпеки з обох сторін кордону з Росією в Донбасі Україна наполягає на відновленні контролю над кордоном з РФ
Відновлення контролю над кордоном залишається ключовим елементом процесу врегулювання конфлікту.

Україна закликає до створення зони безпеки в прикордонних районах з Росією з моніторингом та верифікацією з боку ОБСЄ. Також Київ пропонує створити робочу підгрупу в Тристоронній контактній групі з питань кордону.

Про це заявив заступник постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський під час онлайн-засідання Форуму співробітництва безпеки ОБСЄ, повідомляє "Укрінформ".

За його словами, відновлення контролю над кордоном залишається ключовим елементом процесу врегулювання конфлікту.

"Створення зони безпеки в прикордонних районах обох держав з постійним моніторингом і верифікацією з боку ОБСЄ на кордоні, як це передбачено Мінським протоколом, стало б кроком у правильному напрямку. Україна пропонує створити робочу групу в рамках ТКГ з питань кордону", - заявив Лоссовский.

Дипломат наголосив на необхідності виконання результатів Нормандського саміту в Парижі, які Росія продовжує ігнорувати.

Він заявив, що Україна дотримується принципу "спочатку - безпека" у мирному врегулюванні, виступає за розробку нового всеосяжного режиму припинення вогню і закликає Росію до конструктивних переговорів у рамках ТКГ з цього приводу.

Читайте також: Два потужних землетруси зафіксували в штаті Айдахо на північному заході США

Нагадаємо, раніше очільник МЗС Дмитро Кулеба заявив в інтерв'ю DW, що українська сторона готова йти на компроміси для повернення окупованих територій Донбасу і Криму, зокрема Київ готовий обговорити питання особливого статусу цих територій у межах України.

Пізніше він пояснив, що Україна не буде переходити "червоні лінії" свого суверенітету і територіальної цілісності, тому для Києва неприйнятні переговори з терористами так званих "ДНР" і "ЛНР", федералізація країни та інші вимоги Росії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі