Україна відкриє виборчі дільниці в 72 країнах світу — МЗС

Поділитися
Україна відкриє виборчі дільниці в 72 країнах світу — МЗС За кордоном діє 102 виборчі дільниці від України
За українськими виборами за кордоном спостерігатимуть 16 осіб.

За кордоном від України розміщено 102 виборчі дільниці на постійній основі в 72 країнах світу. Про це повідомили в прес-службі МЗС.

"Станом на 15 лютого цього року існує 102 закордонні виборчі дільниці на постійній основі в 72 країнах світу", - повідомили в міністерстві.

Зокрема, 99 закордонних виборчих дільниць створено при посольствах і консульствах України, 3 дільниці - при військових частинах (формуваннях), дислокованих за межами України: у Демократичній Республіці Конго та в Косово, Республіка Сербія.

За даними ЦВК, на сьогодні зареєстровано 16 офіційних спостерігачів на чергових виборах президента України за кордоном. Ще прийнято дві постанови про реєстрацію в закордонному виборчому окрузі. "Громадянська мережа "Опора" подала заявку на реєстрацію 13 спостерігачів, ще три людини будуть спостерігачами від Всеукраїнської громадської організації "Передові правові ініціативи".

Нагадаємо, станом на 15 лютого ЦВК зареєструвала 305 спостерігачів на виборах 31 березня. Зокрема, спостерігачами від Франції зареєстровано 13 осіб та 11 осіб від Словаччини. Канада відправила в Україну 50 спостерігачів, ще 100 приїдуть під вибори. Верховна Рада схвалила проект закону про заборону громадянам Росії та особам, запропонованим російською стороною, бути офіційними спостерігачами на виборах в Україні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі