Україна надала ЄС докази підтримки терористів Росією

Поділитися
Україна надала ЄС докази підтримки терористів Росією
Українська сторона закликала держави-члени ЄС поставити міжнародне право та загальні демократичні цінності вище за свої ділові й енергетичні інтереси.

Представник України при ЄС, посол Костянтин Єлісєєв передав Євросоюзу і Європарламенту задокументовані факти підтримки Росією проросійських збройних угрупувань і закликав прийняти на саміті 16 липня більш жорсткі санкції щодо Москви.

Про це у вівторок, 15 липня, у Брюсселі повідомив сам Єлісєєв, говорячи про очікування від запланованого на 16 липня саміту ЄС і прийняття Європейським парламентом резолюції щодо України.

За словами українського дипломата, він передав партнерам із держав-членів та інституцій ЄС і депутатам Європейського парламенту задокументовані факти безпосередньої підтримки Росією незаконних збройних терористичних угрупувань, що діють на сході України.

"Ми звертаємо увагу європейських партнерів на те, що з моменту прийняття попередніх висновків Європейської ради від 27 червня, які містили низку конкретних вимог до РФ, а також на тлі успіхів АТО, факти втручання Москви отримали більш зухвалий характер. Перекидання через кордон сучасної техніки, яка знаходиться на озброєнні армії РФ, не може вважатися конструктивним внеском у деескалацію ситуації в Україні", - підкреслив Єлісєєв.

У зв'язку з цим він висловив сподівання, що за підсумками засідання Європейської ради 16 липня ЄС прийме рішення застосувати більш жорсткі санкції проти РФ.

"Це - момент істини для ЄС. Прояв солідарності з Україною був би послідовним і логічним кроком. Держави-члени ЄС повинні поставити міжнародне право, загальні демократичні цінності і здоровий глузд вище за свої ділові й енергетичні інтереси", - зазначив представник України при ЄС.

Нагадаємо, Європейський парламент планував провести дискусію щодо ситуації в Україні та проголосувати за кандидатуру Жана-Клода Юнкера на посаду президента Європейської комісії. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі