Україна вибачилася перед Нідерландами за зірвану зустріч Зеленського з Рютте

Поділитися
Україна вибачилася перед Нідерландами за зірвану зустріч Зеленського з Рютте Пристайко: Зустріч не відбулася з технічних причин
Раніше DT.UA повідомляло про те, що Зеленський не з'явився на двосторонню зустріч із прем'єром Нідерландів.

Очільник МЗС України Вадим Пристайко публічно вибачився перед нідерландським колегою Стефаном Блоком за зірвану з вини України зустріч президента Володимира Зеленського із прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте у Нью-Йорку.

На пресконференції в Києві міністр закордонних справ України розповів про те, що переговори Зеленського з Рютте стояли в графіку політиків на полях Генеральної асамблеї ООН, передає "Європейська правда".

"Справді, зустріч була запланована. На превеликий жаль, чисто з технічних причин вона не відбулася, і це відбулося через неорганізованість та проблем з української сторони. Нідерландська сторона була готова", - розповів Пристайко.

Він вибачився перед нідерландською стороною і пообіцяв, що таку зустріч організують найближчим часом. За словами глави МЗС, у тому, що трапилося, немає ніяких дипломатичних жестів.

За даними видання, того дня у Зеленського затягнулася зустріч із Меркель, у зв'язку з чим переговори з Рютте не відбулися.

Своєю чергою, Блок зазначив, що вчора він зустрівся з Зеленським.

Головна редакторка "Дзеркала тижня" Юлія Мостова у своїй статті "Між стільцями" писала про те, що у вересні Зеленський не з'явився на двосторонню зустріч із прем'єром Нідерландів на полях Генасамблеї ООН і сталося це на тлі скандалу, пов'язаного з передачею Росії підозрюваного у справі збитого в 2014 році "Боїнга" Малайзійських авіаліній Володимира Цемаха.

Читайте також: У МЗС Нідерландів відзначили готовність України співпрацювати у справі MH17

Раніше повідомлялося, що депутати парламенту Нідерландів закликали уряд країни докладніше розслідувати роль України у катастрофі малазійського Boeing, який прямував рейсом з Амстердама в Куала-Лумпур. Влітку 2014 року літак збили у небі під Шахтарськом з російського ЗРК "Бук", що належав 53-й бригаді, дислокованій під Курськом. Усі 298 осіб загинули.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі