Україна залишатиметься серед пріоритетів головування Німеччини у Раді Європи

Відео
Поділитися
Україна залишатиметься серед пріоритетів головування  Німеччини у Раді Європи Німеччина розпочне головування в Раді Європи 1 липня
Київ розраховує на продовження євроінтеграції у цей період.

Україна буде перед пріоритетів під час головування Німеччини у Раді Європи (розпочнеться 1 липня), наголосив міністр закордонних справ Гайко Маас.

"Для нас під час головування будуть важливими стосунки з країнами Східного партнерства. Я знаю, що мій колега з Франції це бачить. Україна буде важливим аспектом", - наголосив він під час спільної пресконференції з українським колегою Дмитром Кулебою.

За його словами, під час головування у РЄ на українському треку Німеччина сконцентрується на питаннях досягнення миру та підтримки економічних реформ. Ці питання залишаються важливими і для ЄС, додав він.

Іншим питанням співпраці з країнами Східного партнерства є подолання кризи, спричиненою пандемією коронавірусу COVID-19.

Своєю чергою Дмитро Кулеба подякував німецькому міністру за його позицію і висловив сподівання на те, що під час головування Німеччини зближення України з Євросоюзом і НАТО триватиме.

"Безумовно, Німеччина є не лише одним зі світових лідерів, а й лідером Європи. І ми з нетерпінням чекаємо на початок головування Німеччини в Раді ЄС, під час якого будемо працювати з нашими німецькими друзями над тим, щоб Україна продовжувала наближатися до ЄС, а ЄС відповідно зі свого боку демонстрував велику амбіційність і відкритість до зближення з Україною", - зазначив він.

Нагадаємо, 11 травня Рада ЄС затвердила політику відносно країн Східного партнерства на період після 2020 року, в яких визнано європейські прагнення і європейський вибір України.

Ключове значення у співпраці матимуть розширення торгівлі, продовження нормативного зближення, створення умов для постійного наближення асоційованих країн до внутрішнього ринку ЄС та поступової економічної інтеграції, розширення доступу до фінансування і подальша інтеграція економік східних країн-партнерів і Євросоюзу.

Докладніше про шлях України у межах ініціативи Східного партнерства та подальші плани читайте у статті Миколи Точицького "Додатковий двигун євроінтеграції" для ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі