Україна зобов'язана мати власне бачення врегулювання конфлікту в Донбасі — Зеркаль

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Україна зобов'язана мати власне бачення врегулювання конфлікту в Донбасі — Зеркаль © Ольга Кононенко, ZN.UA
Дипломатка вважає, що Україна повинна виступити з власними пропозиціями вирішення конфлікту на сході.

Заступниця міністра закордонних справ України з питань євроінтеграції Олена Зеркаль заявила в інтерв'ю DT.UA, що неможливо зберігати весь час санкції проти Росії, не роблячи помітних кроків для досягнення миру, балансу інтересів і просування вперед. "Санкції - це інструмент. Інструмент тиску для досягнення мети. У нашому випадку це мир", - зазначила заступниця глави українського МЗС.

Зеркаль вважає, що Україна повинна виступити з власними пропозиціями вирішення конфлікту в Донбасі. "У нас повинна бути своя візія. З нею можуть бути не згодні. Але це буде все одно предмет діалогу. Ми повинні розуміти, що і для чого ми робимо далі. Що ми робимо з законодавством, що змінами до Конституції?", - вважає вона.

На її думку, Україна не повинна відкладати вироблення свого плану, оскільки ці питання все одно стануть на порядок денний. "Чим далі ми відкладаємо, тим менше у нас власного уявлення про те, де наші червоні лінії, а де ми можемо трохи зрушити для того, щоб чогось досягти, тим більше будуть за нас це вирішувати і робити. Будуть з'являтися плани сайдиків, штайнмаєрів, ще чиїсь. А адже це питання до нас, виключно до нас - "Як ми бачимо можливість руху по Донбасу?", - заявила Зеркаль.

Президент України Володимир Зеленський раніше анонсувавзустріч з Путіним в "нормандському форматі" в Мінську. Незабаром прессекретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Путін поки не планує особисто зустрічатися з Зеленським.

Детальніше читайте в інтерв'ю Олени Зеркаль оглядачам відділу міжнародної політики DT.UA Тетяні Силіній і Володимиру Кравченку в тижневику "Дзеркало тижня. України".
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі