Українці зможуть спілкуватися з держорганами через месенджери

Поділитися
Українці зможуть спілкуватися з держорганами через месенджери Перевага чатів полягає в тому, що їх можна контролювати © Прес-служба Кабміну України
Уряд вже запустив перші чат-консультації для Міністерства соцполітики.

В Кабміні планують запустити можливість спілкуватися з держорганами через месенджери. Таке нововведення здешевить вартість одного контакту та дозволить обслуговувати громадян якісніше, повідомляє міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

"По-перше, це здешевить вартість одного контакту для бюджету. По-друге, це дозволить обслуговувати громадян якісніше. Адже, на відміну від письмових звернень, можна уточнювати інформацію, щоб не футболити, а давати відповідь по суті", - написав він у Facebook.

Зазначається, що Кабін запустить "пілот, який дозволить держслужбовцям відповідати на запити громадян в месенджерах з віддалених робочих місць".

За словами Дубілета, це дозволить організовувати робочі місця для держслужбовців не тільки в Києві, а й в регіонах.

Міністр також зазначає, що чати нададуть змогу контролюти якість ведення діалогу.

"На відміну від телефонного дзвінка, паперової відповіді або очного візиту, ми можемо налаштовувати алерти і відстежувати випадки неякісних консультацій", - пояснює він.

Уряд вже запустив перші чат-консультації для Міністерства соцполітики.

Раніше Дубілет опублікував графіки скорочення кількості паперової документації. Зазначається, що за останні два місяці кількість урядової паперової документації скоротилася майже в п'ять разів.

У вересні Кабінет міністрів схвалив рішення про остаточний перехід від паперового до електронного документообігу. За словами міністра КМУ Дмитра Дубілета, перехід на електронний обмін документів істотно скоротить час на доставку й обробку кореспонденції. І стане першим кроком до обіцяною командою президента Володимира Зеленського цифровізації держави.

У свою чергу прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявляв, що наступний рік стане роком тотальної цифровізації України, а після 2020 року держава має бути повністю в смартфоні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі