Українець Фукс США судиться з лобістом республіканців через інавгурацію Трампа – New York Times

Поділитися
Українець Фукс США судиться з лобістом республіканців через інавгурацію Трампа – New York Times
Фукс хоче, щоб йому повернули гроші за квиток, який він так і не отримав. Американські прокурори розслідують справу про законність передачі коштів в інавгураційний комітет Трампа.

Українсько-російський девелопер Павло Фукс, який хотів отримати квиток на інавгурацію президента США Дональда Трампа, подав позов у вівторок, заявивши, що його обдурили на суму в 200 тисяч доларів, які він заплатив за те, що вважав VIP-квитком на захід, пише американська газета The New York Times.

Фукс, який колись обговорював московський проект нерухомості з Трампом, подав позов в окружний суд США по Центральному округу Каліфорнії. У позові йдеться, що він заплатив гроші фірмі за вказівкою лобіста Юрія Ванетіка, який збирає кошти для Республіканської партії. Але у позові йдеться, що Ванетік не зміг дістати обіцяні квитки, і Фукс спостерігав за інавгурацією Трампа в барі готелю у Вашингтоні.

Цей позов, продовжує газета, проливає світло на спроби розмістити іноземних політиків і керівників підприємств, які хотіли взяти участь в інавгурації Трампа, де вони могли б привернути до себе увагу, надати підтримку або встановлювати впливові зв'язки з новою адміністрацією.

Для іноземних громадян незаконно купувати квитки в комітетах, в яких проводяться офіційні партії та інші заходи, пов'язані з инаугурациями президента США, - заборона, призначений для обмеження міжнародного впливу в американській політиці та уряді. Іноземці давно стікаються на інавгурації в якості гостей американських донорів, що дозволено американським законодавством.

Але федеральні прокурори розслідують питання про те, чи незаконно іноземці направляли гроші в інавгураційний комітет Трампа, щоб спробувати вплинути на команду Трампа. А вашингтонський лобіст, обвинувачений у порушенні іноземних законів про лобіювання, зізнався, що допоміг українському олігарху, лояльному по відношенню до Росії, незаконно придбати чотири квитки на інавгурацію Трампа.

У випадку з Фуксом, який заробив близько 270 мільйонів доларів на пострадянському московському ринку нерухомості, він не купив доступ. Він так і не отримав квитки, які, як він сказав, йому обіцяли на офіційний інавгураційний бал, на обід з новими членами кабінету або на інші ексклюзивні заходи.

Позов Фукса вимагає повернення грошей від Ванетіка, а також відшкодування збитків. У позові стверджується, що Ванетік хотів 200 тисяч доларів в обмін на обіцяний доступ до пакету заходів, організованих інавгураційній комісією. Фукс також стверджує, що Ванетік запропонував доступ до додаткових подій за велику суму грошей.

Згідно з позовом, Ванетік сказав, що за додаткові 20 тисяч доларів він може запросити Фукса на сніданок з дюжиною сенаторів або на зустріч з Ройсом, який був головою комітету з міжнародних відносин Палати представників. У позові йдеться, що, за словами Ванетіка, за 350 тисяч доларів буде "більше шансів зустрітися з обраним президентом".

Позов, поданий міжнародною юридичною фірмою Dentons, не представила доказів того, що Ванетік грав роль обмеження на поїздки Фукса. Позов звинувачує Ванетіка у шахрайстві, порушенні контракту та інших порушеннях.

У січні минулого року українсько-російський бізнесмен Павло Фукс придбав компанію "Укррослізинг". В Україні Фукс відомий скупкою токсичних активів у оточення екс-президента-втікача Віктора Януковича. У 2018 роцы Фукс зареэстрував 18 компаній, щоб оформити на них біля 15 газових родовищ в Україні.

Павло Фукс народився в Харкові, потім перебрався до Москви, де прожив довгий час і заробив капітал.

Заснована Фуксом девелоперська компанія Mos City Group є одним з найбільших гравців ринку нерухомості Москви і Підмосков'я. За словами Фукса, він відмовився від російського громадянства, а в 2015 році отримав новий український паспорт.

Згідно з рейтингом журналу "Фокус", складеного в 2017 році за підсумками попереднього року, Фукс займає 24 позицію з списку найбагатших українців. Його статки оцінили в 270 млн доларів.

Програма "Схеми" повідомляла, що Фукс літає одним приватним літаком із соратником Ігоря Коломойського - народним депутатом України, співголовою парламентської групи "Відродження" Віталієм Хомутинніком.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі