Україні не варто очікувати на активізацію підтримки США до виборів президента – Стівен Пайфер

Відео
Поділитися
Україні не варто очікувати на активізацію підтримки США до виборів президента – Стівен Пайфер © openukraine.org
Пайфер упевнений, що чиновники в США, які мають справу з Україною, виконуватимуть свою роботу.

Експосол США в Києві Стівен Пайфер вважає, що Україні у найближчі пів року не варто очікувати на активізацію підтримки з боку Сполучених Штатів, оскільки президент Дональд Трамп сконцентрований на розв'язанні внутрішніх проблем та підготовці до майбутніх виборів, які заплановані на 3 листопада.

"Наразі президент Трамп, вочевидь, переобтяжений внутрішньою кризою, пандемією, що забрала життя понад 100 тисяч американців, 40 мільйонів безробітних, економічні наслідки. І в цьому він зосереджений не стільки на розв'язанні цих проблем, а радше на тому, як його дії стосовно цих проблем сприятимуть його переобранню на новий термін", – сказав Пайфер під час онлайн дискусії Київського безпекового форуму у п'ятницю. "Тож я не впевнений, що зараз Київ може сподіватися, що США відіграватимуть активнішу роль щодо допомоги Україні".

Однак Пайфер упевнений, що "американська державна машина, люди в державному і оборонному департаменті, які мають справу з Україною, виконуватимуть свою роботу".

"Але я не думаю, що в наступні 6 місяців ви зможете розраховувати на дієву допомогу на президентському рівні. Я маю на увазі допомогу, яка могла б суттєво посприяти врегулюванню конфлікту в Донбасі", – додав дипломат.

Читайте також: Гуманітарне розмінування: зробити землю безпечною

Довідка ZN.UA
Київський Безпековий Форум – провідний міжнародний форум України з обговорення проблем миру і безпеки. Заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі