Українське представництво в ООН прокоментувало пропозицію Польщі по спецпредставникові ООН

Поділитися
Українське представництво в ООН прокоментувало пропозицію Польщі по спецпредставникові ООН Можливо, пізніше ООН повернеться до питання про спецпредставника в Україні © УНІАН
ООН не є основним майданчиком рішення російсько-українського конфлікту

Оскільки ООН не є на сьогоднішній день основним майданчиком врегулювання російсько-українського конфлікту, організація не вважала за потрібне призначати спецпредставника по Україні - така думка представника Постпреда України в ООН Олега Ніколенка.

Організація об'єднаних націй буде готова запропонувати додаткові "послуги" по врегулюванню ситуації в Україні, коли на це буде консолідований запит. Сьогодні ООН не є основним майданчиком рішення російсько-українського конфлікту.

Як відомо, раніше міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович заявив, що пропозиція Польщі щодо призначення спеціального представника генерального секретаря ООН з питань України не отримало схвалення в організації.

"Думаю, що мова не йде про відмову (призначити спецпредставника по Україні), - сказав Ніколенко. - Ми бачимо, що, на сьогоднішній день, ООН не є основним майданчиком рішення російсько-українського конфлікту. Відповідно, керівництво організації орієнтується насамперед на позиції членів "нормандського формату", - пояснив він.

У той же час, зазначив дипломат, серед членів Нормандського формату консенсусу щодо активного залучення політичних інструментів ззовні, серед яких могло б стати створення інституту спецпредставника генерального секретаря ООН, немає.

"Наше розуміння таке, що ООН буде готова запропонувати додаткові "послуги" по врегулюванню, коли на це буде консолідований запит", - пояснив співрозмовник.

Польща занепокоєна тим, що деякі країни Європейського союзу, не звертаючи уваги на роботи Росією агресію, стають все більш лояльні до неї, заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Марцин Пржидач, передає інформаційне агентство Reuters.

"Здається, що деякі європейські лідери не усвідомлюють, що їх активність можна інтерпретувати як прагнення до потепління відносин, і якщо вони дійсно проводять таку політику, то це помилка", – зазначив Пржидач.

Заступник голови МЗС Польщі додав, що демонстрація лояльності до РФ може показати Кремлю, що його агресивна політика залишиться безкарною, що, в свою чергу, може призвести до небезпечного прецеденту.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі