Українські політики прокоментували ліквідацію Захарченка

Поділитися
Українські політики прокоментували ліквідацію Захарченка Смерть Захарченка не залишилася непоміченою в Києві © vk/zaharcgenko_official
Турчинов вказав не передбачуваність долі маріонеток Кремля, Гриценко заявив про необхідність бути готовими до можливих наслідків усунення ватажка "ДНР".

Ліквідація лідера терористичної угруповання "ДНР" Олександра Захарченка не залишилася без уваги українських політиків і державних діячів.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов і член парламентської фракції "Народного фронту" Антон Геращенко висловили впевненість, що доля маріонеток Кремля в окупованому Донбасі була вирішена вже давно. Вони пов'язують вбивство ватажка "ДНР" з розбірками між злочинними угрупованнями та російськими спецслужбами.

"У терористів, окупантів і їхніх маріонеток завжди один кінець - ганебне небуття. В окупованому Донбасі сформувалася вибухова кримінальна суміш з гопників, злодіїв, гвалтівників, найманців, російських спецслужб і російських військових. Це брудне коло приречене на самознищення. З них хто, кого і за що вбиває - питання риторичне. А вирок їм усім підписали в Кремлі ще в лютому 2014", - написав Турчинов на своїй сторінці в Facebook увечері в п'ятницю, 31 серпня.

"Олександр Захарченко сам вибрав свій шлях у житті. У нього був вибір - продовжувати торгувати курячими стегенцями на донецьких базарах і не піднімати руку проти своєї країни. Але він вибрав інший шлях - шлях зради, тероризму, охоче став однією з маріонеток Кремля і закономірно злетів на повітря в кафе з промовистою назвою "Сепар", - зазначив Антон Геращенко.

Лідер парламентської фракції "Батьківщини" Юлія Тимошенко також висловила впевненість, що доля Захарченко, після того як він вирішив вступити до лав "ДНР", не могла скластися інакше.

"Люди, які вбивають інших, які руйнують життя, які зазіхають на нашу святу незалежність, які порушують Заповіді Божі, не мають майбутнього, вони будуть один за одним нести покарання", - йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційній сторінці політика у Facebook.

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Олексій Гончаренко озвучив свою версію вбивства Захарченка. За його словами, ватажка "ДНР" ліквідували російські спецслужби нібито через те, що той серйозно прокрався.

"Тиждень тому у "ватажка" так званої "ДНР" виявили велику нестачу грошей з "бюджету". Почалося розслідування. Садити "лідера" - удар по іміджу. Тому, швидше за все, куратори з ФСБ вирішили піти ва-банк і провести спецоперацію. До того ж, смерть "леніна" завжди на руку новому терору", - написав парламентарій у Facebook.

Лідер партії "Громадянська позиція", екс-міністр оборони Анатолій Гриценко вказав на необхідність бути готовими до того, що Росія використовує вбивство Захарченка для дестабілізації обстановки та посилення тиску на Україну.

"Ми з вами не знаємо, хто віддав наказ підірвати його, з якою метою і чому саме зараз. Ясно одне: цим скористаються, всередині і зовні. І будуть наслідки, також внутрішні і зовнішні. Мир і спокій не наблизилися – віддалилися, це точно", - написав політик на своїй сторінці у Facebook.

Гриценко висловив надію, що президент України Петро Порошенко як верховний головнокомандувач вживатиме необхідних заходів, щоб попередити провокації.

"Сподіваюся, Порошенко розуміє, кому і які завдання він повинен поставити негайно, по лінії дипломатії і силових відомств, щоб локалізувати можливі прояви загострення, на фронті, на морі, в аеропортах і на вокзалах, на промислових і воєнних об'єктах, щоб наші люди були в безпеці", - зазначив лідер "Громадянської позиції".

Представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба також висловив подібні застереження.

"Хто б це не зробив, а "отвєтка" прилетить до нас. І потрібно бути психологічно готовими", - написав дипломат у Facebook.

Увечері в п'ятницю, 31 серпня, російські ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомили про ліквідацію ватажка терористичного угруповання "ДНР" Олександра Захарченко. За їх даними, терорист отримав смертельні поранення під час вибуху в кафе "Сепар" на бульварі Пушкіна в окупованому Донецьку. Повідомлялося, що поранення отримали два охоронця Захарченко, а сам ватажок бойовиків помер в лікарні від отриманих поранень.

Незабаром бойовики "ДНР" повідомили про затримання групи "українських диверсантів", нібито причетних до організації вибуху.

У СБУ підтвердили смерть Захарченка, спростували інформацію про затримання українських диверсантів, а також озвучили версії мотивів вбивства ватажка "ДНР". У СБУ вважають, що Захарченко був убитий або в результаті кримінальних розборок, або ліквідований російськими спецслужбами.

У МЗС РФ очікувано звинуватили Київ в усуненні Захарченко, а Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу за статтею "акт міжнародного тероризму".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі