В Іспанії суд закрив справу , в якій фігурує Фірташ

Поділитися
В Іспанії суд закрив справу , в якій фігурує Фірташ Однак Фірташем займаються також в США © Персональний сайт Дмитра Фірташа
Захист Фірташа подала клопотання про закриття справи проти його клієнта

Після чотирьох років розслідувань кримінальну справу щодо 17 осіб, імовірно пов'язаних з діловою мережею, яка могла б відмивати гроші в результаті незаконної діяльності організації, очолюваної Семеном Могилевичем, іспанський суд вирішив закрити.

В Іспанії закрито кримінальну справу, порушену іспанським слідчим судом №21 в Барселоні щодо 17 осіб, у тому числі і українського олігарха Дмитра Фірташа.

Про це повідомляє видання El Español з посиланням на одного з суддів, які розглядають справу, Ігнасіо Санчеса, передає hromadske.

"Зміст матеріалів розслідування сьогодні ґрунтується виключно на підозрах та не містить вагомих доказів, які б вказували на наявність ознаки злочину, вчиненого будь-ким з обвинувачених", - заявив суддя.

Захист Фірташа подав клопотання про закриття справи проти його клієнта, посилаючись на підстави для відмови в екстрадиції, які міститься в рішеннях австрійських судів.

Адвокати українського бізнесмена зазначили, що Австрія відмовила у його видачі в Іспанію на тій підставі, що запит іспанських прокурорів ґрунтувався на "абстрактних твердженнях" і лише повторював звинувачення ФБР без будь-яких доказів його участі в контролі, управлінні або нагляді за структурою, нібито створеної в Іспанії для відмивання грошей організованої злочинності.

Фірташа арештували в Австрії 12 березня 2014 року за запитом влади США. Олігарха звинувачували у хабарництві у розмірі 18,5 мільйона доларів для отримання дозволу на видобуток титану в Індії.

Спершу суд погодився видати Фірташа, однак потім відпустив під заставу у 125 мільйонів доларів. Згодом суди Австрії відмовили в екстрадиції Фірташа, зазначаючи, що справа проти олігарха - політична.

21 лютого 2018 року Фірташа знову заарештували після того, як суд задовольнив скаргу прокуратури про екстрадицію олігарха в США.

Міністр юстиції Австрії Клеменс Яблонер дав дозвіл на екстрадицію українського олігарха Дмитра Фірташа.

Дмитро Фірташ є однією з найбагатших людей України. Зокрема, йому належать майже всі українські облгази, підприємства металургійного комплексу та інші великі компанії. Наразі Фірташ перебуває в Австрії, де тривають судові процеси щодо його екстрадиції до США.

Представники Демократичної партії в Конгресі з'ясовують, чи надавав українських олігарх Дмитро Фірташ, який розшукується в США за звинуваченнями в корупції, фінансування двом співробітникам адвоката президента США Рудольфа Джуліані, які звинувачуються в незаконних внесках для виборчої кампанії Дональда Трампа, повідомляє Politico.

Українських олігарх міг бути джерелом грошей, які бізнесмени Лев Парнас і Ігор Фруман незаконно вливали в кампанію Трампа і законодавців-республіканців.

На даний момент кінцевий джерело грошей від Парнасу і Фрумана невідомий.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі