В ООН назвали кількість загиблих в Донбасі в 2019 році

Поділитися
В ООН назвали кількість загиблих в Донбасі в 2019 році 63% громадян в Донбасі постраждали в результаті обстрілу зі стрілецької зброї © https://twitter.com/MFA_Ukraine
У 2019 році в Донбасі в результаті обстрілів постраждали 167 цивільних осіб.

Протягом 2019 року від військових дій в Донбасі постраждали 167 цивільних. Про це заявила заступник Генсека ООН з політичних питань і питань миробудівництва Розмарі Дікарло.

На засіданні Ради безпеки ООН 18 лютого, де обговорюється питання наступу бойовиків, вона навела дані останньої доповіді місії ООН з прав людини в Україні від 12 грудня 2019 року. "Збройний конфлікт на сході України досі веде до загибелі і поранень людей, серйозно обмежує свободу пересування і згубно позначається на базових правах людини... В 2019 зафіксовано 167 постраждалих серед цивільного населення: 27 загиблих і 140 поранених", - заявила Дікарло.

За її словами, 63% громадян в Донбасі постраждали в результаті обстрілу з стрілецької зброї.

"І 35% постраждали внаслідок мін і вибухонебезпечних залишків війни", - додала вона.

За словами заступника глави Міністерства закордонних справ України Сергія Кислиці, з початку 2020 року в результаті атак в Донбасі загинули 13 військових і 40 отримали поранення.

Зазначимо, в Радбезі ООН проходить засідання з питання ескалації військового конфлікту на сході України, в результаті атаки бойовиків один військовий загинув і четверо отримали поранення 18 лютого.

Під час спроби прориву на Луганщині бойовики російсько-окупаційних формувань випустили по позиціях Збройних сил України більше чотирьох сотень артилерійських снарядів і мінометних мін. Загальна кількість випущених за час бою по українським позиціям снарядів і мінометних мін склало 420.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі