У ВАКС пояснили, як Дубневич потрапив у СІЗО після внесення 100 млн застави

Поділитися
У ВАКС пояснили, як Дубневич потрапив у СІЗО після внесення 100 млн застави За Дубневича внесли 100 млн гривень застави, але він все одно переночував в ізоляторі
Судді, які обирали запобіжний захід, не могли знати про те, що за підозрюваного в корупції депутати вже внесли всю суму застави.

Народного депутата Ярослава Дубневича, підозрюваного в корупції, взяли під варту в залі суду, так як внесення за нього всієї суми застави не було підтверджено. Таке пояснення прес-служба Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду поширила в п'ятницю, 8 листопада.

У поясненні сказано, що 7 листопада сторона захисту повідомила колегії суддів про внесення 50 млн гривень – половина суми застави, встановленї судом першої інстанції.

"Крім того підозрюваний заявив, що не має можливості внести заставу у повному обсязі. Таким чином, на час оголошення резолютивної частини рішення за результатами апеляційного розгляду колегії суддів не було відомо про факт внесення, розмір і час внесення інших коштів в якості застави", - пояснили в суді.

Підтвердження про внесення другої половини застави ВАКС отримав лише наступного дня і повідомив про це Київському слідчому ізолятору, в якому тримають Дубневича.

Раніше адвокат Дубневича Олексій Шевчук заявив, що його клієнта затримали в суді незаконно, так як заставу за нього вже було внесено. За словами захисника, кілька людей 6 і 7 листопада перевели на спецрахунок суду 100 млн гривень. Таким чином, до моменту винесення рішення апеляційною палатою ВАКС, за Дубневича вже внесли всю суму застави, встановлену першою інстанцією.

Читайте також: Дубневич переписав компанію на сина після отримання підозри – САП

31 жовтня Верховна Рада підтримала зняття недоторканності, притягнення до кримінальної відповідальності і арешт депутата Ярослава Дубневича. Того ж дня йому вручили повідомлення про підозру.

САП наполягала на арешті Дубневича-молодшого з правом внесення 93 млн гривень застави, захист просив суд не обирати депутату запобіжного заходу взагалі. ВАКС відхилив обидва клопотання, призначивши підозрюваному заставу в розмірі 100 млн гривень, а також зобов'язавши його здати закордонні паспорти і носити електронний браслет.

7 листопада Апеляційна палата ВАКС заарештувала Дубневича, знизивши при цьому суму застави до 90 млн. Депутата взяли під варту в залі суду.

Депутату інкримінують ч. 5 ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За даними слідства, будучи депутатом восьмого скликання і головою транспортного комітету, Дубневич-молодший разом зі спільниками розробив схему про узгоджене завищення ціни при реалізації стрілочної продукції ПАТ "Укрзалізниця", яка завдала держкомпанії 93 млн гривень збитків.

Кінцевими бенефіціарами ТОВ "Корпорація КРТ", яке продавало обладнання УЗ, є брати Богдан і Ярослав Дубневичи.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі