В Європарламенті запропонували створити керівну групу для просування мирного процесу в Україні

Поділитися
В Європарламенті запропонували створити керівну групу для просування мирного процесу в Україні Депутати Європарламенту знову згадали про Україну © Flickr/European Parliament
Євродепутат нагадав колегам, що Україна стала жертвою російської агресії, тому що обрала євроінтеграцію

Керівну групу, подібну до такої, яка створена в ЄС з Brexit, запропонували створити в Європарламенті - для супроводу і просування мирних процесів в Україні.

Депутат Європейського парламенту від групи Європейських народників Андріус Кубіліус (Литва) пропонує створити в ЄП керівну групу, яка "подбає про мирний процес в Україні".

Відповідну пропозицію він озвучив у середу в Брюсселі в рамках пленарного засідання в ході обговорення українського питання. "Мир – це справа не тільки України. Тому я пропоную створити в Європейському парламенті спеціальну керівну групу, яка подбає про мирний процес в Україні, такий, як у нас є по Brexit", - запропонував політик.

Він нагадав колегам, що Україна стала "жертвою російської агресії через те, що вона обрала європейську інтеграцію".

Кубіліус констатував, що керівництво України "шукає рішення, яке б допомогло принести мир, безпеку та територіальну цілісність, не дивлячись на той факт, що ключі до миру не в Києві, а в Кремлі". "Ми повинні віддати належне українському керівництву за його волю шукати мир, але ми не можемо підштовхувати його до виконання якихось нереальних формул", - сказав депутат, натякаючи на так звану "формулу Штайнмайера".

Він також вважає, що крім цього, "виглядає так, що Україна стає жертвою президентської кампанії в США".

Нагадаємо, що 1 жовтня президент Володимир Зеленський повідомив про те, що Тристороння контактна група погодила "формулу Штайнмаєра" і розведення сил та засобів. Вранці 2 жовтня в мережі опублікували листа з підписаною в Мінську формулою.

Жителям "сірої зони" Зеленський особисто гарантував безпеку. Він також анонсував розробку нового законопроєкту про "особливий статус" Донбасу з урахуванням "формули Штайнмаєра".

Заяви Зеленського спровокували масові протести в Києві й інших українських містах. 6 жовтня у столиці відбулось багатотисячне віче "Ні капітуляції!". Проти "формули Штайнмаєра" виступила низка обласних і міських рад.

Докладніше про можливі наслідки реалізації так званої "формули" читайте у статтях Тетяни Силіної "Формула вибору" і Костянтина Єлісєєва "Диявол – у формулі" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі