У Казахстані почався бунт нафтовиків. Проходять сутички з поліцією

Відео
Поділитися
© end-of-the-world-cruise.com
У Жанаозені (Мангістауська область Казахстану) проходять зіткнення між поліцією і страйкуючими нафтовиками. За даними казахстанської газети «Республика», силовики намагаються розігнати учасників страйку.

Представники страйкового руху стверджують, що зіткнення були спровоковані владою. Вони заявляють, що влада організувала святкову ходу (з нагоди Дня незалежності Казахстану) площею, де перебували учасники страйку.

У ході брали участь діти та молодь.

«Нафтовики їх зупинили, і відразу ж на них накинулися поліцейські, - стверджує видання. - Так сталося перше зіткнення. Діти та молодь розбіглися, покидавши прапорці, кульки і плакати». Після цього проти страйкуючих було застосовано сльозоточивий газ. До площі було стягнуто додаткові підрозділи спецназу.

Учасники протесту по телефону повідомили журналістам, що розмовляти не можуть, оскільки площа знаходиться у сльозогінному газі.

«Не телефонуйте більше, почалося!!!»,- викрикнула журналістам по телефону учасниця подій Айман Унгарбаєва.

Як повідомили ZN.UA у редакції «Республики» точна картина того, що відбувається до кінця невідома: у країні сьогодні було заблоковано Твіттер і безліч точок доступу до Інтернету.

Щоправда, перше відео початку зіткнень вже потрапило на Youtube.

Раніше Генеральна прокуратура республіки повідомляла, що у Жанаозені певна група осіб зірвала святкові заходи, зруйнувала встановлені на площі юрти і переносну сцену. Повідомлялося, що у сутичках з учасниками заворушень постраждали декілька поліцейських. Неофіційні джерела повідомляли також про стрілянину і людські жертви у Жанаозені. Однак Генпрокуратура цю інформацію спростувала.

Страйк нафтовиків у Жанаозені проходить вже більше півроку. Його учасники вимагають підвищення заробітної плати.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі