У Конго українських миротворців посилять танковими військами

Поділитися
© opera-centre.ru
На вулицях Кіншаси - столиці Демократичної республіки Конго - розміщено танки з метою не допустити нових опозиційних протестів проти результатів президентських виборів.

Верховний суд ДР Конго підтвердив, що перемогу у результаті голосування, яке пройшло у листопаді, отримав діючий голова держави Жозеф Кабіла, який в даний час готується до церемонії інавгурації. Його суперник Етьєн Чісекеді, що користується широкою підтримкою серед жителів Кіншаси, як і раніше відмовляється визнати поразку, заявляючи про масові порушення.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович у понеділок, 19 грудня, вніс до Верховної Ради законопроект про направлення до Конго до 200 українських миротворців. При цьому у супровідних документах йдеться про напружену ситуацію з безпекою у країні.

США закликали владу Конго ретельно розслідувати всі повідомлення про фальсифікації. Представники Євросоюзу назвали «хаотичними» деякі етапи виборчої кампанії. Африканський Союз в цілому охарактеризував вибори у Конго як успішні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі