The Times: Стережіться щура, загнаного в кут у Кремлі

Поділитися
© ZN.UA
Путін розповідав, як у дитинстві загнав щура в кут і він, зрозумівши, що йому нікуди бігти, кинувся на нього, пише оглядач The Times Тоні Хелпін.

«Російській антикремлівській опозиції варто згадати цю історію зараз, коли вона кидає Путіну найсерйозніший виклик за його 11 років при владі», - вважає автор.

Щоправда, сам Путін розповів історію про щура, говорячи про свою гнучкість у стилі управління. Однак, на думку журналіста, «якщо його загнати в кут, Путін, швидше за все, перейде в контратаку і буде битися не на життя, а на смерть, замість того, щоб прислухатись до вимог і піти у відставку».

Путін отримав суворе виховання і пройшов навчання у КДБ, де сила завжди брала гору над моральністю. Його супротивникам загрожує реальна небезпека для їхнього життя і свободи. «Їхня єдина надія - зібрати критичну масу протестуючих, досить велику, щоб пересилити жорстокий ОМОН», - йдеться у статті.

Путін без докорів сумління застосує силу, щоб зберегти вулиці під контролем. Він впевнений, що Росія - дуже велика і значуща країна для того, щоб Захід довго на неї дувся, і що закордонні інвестори найвище ставлять стабільність, продовжує Хелпін.

У цій ситуації опозиція повинна не тільки деморалізувати режим, але й запропонувати альтернативний варіант, який стане популярним серед народу. На даний момент, на думку автора, жоден російський опозиціонер не здатний втілити невдоволення Путіним у власну популярність.

«Путін спробує діяти за принципом «розділяй і володарюй» - ізолювати своїх критиків і дискредитувати їх поодинці», - вважає автор. Опонентам Путіна доведеться позмагатися з ним у хитрості і витривалості.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі