У відповідь на санкції ЄС, Лукашенко не буде випускати з країни опозиціонерів

Поділитися
© missuniverse.com
Сьогодні ЄС розгляне питання про санкції щодо Білорусі. Лукашенко пообіцяв не випускати представників опозиції з країни у відповідь на санкції Євросоюзу.

Сьогодні глави МЗС країн-членів Євросоюзу розглянуть питання про введення нових санкцій проти Білорусі. У свою чергу, президент країни Олександр Лукашенко пообіцяв не випускати опозиціонерів з країни у відповідь на санкції ЄС.

Близький друг президента, магнат у сфері нерухомості Юрій Чиж може потрапити у «чорний список» осіб, яких в ЄС вважають відповідальними за порушення прав людини у Білорусі.

Глави МЗС ЄС мають намір внести до списку 12 людей і 29 організацій. В даний час до списку входять вже 227 осіб, яким заборонено в'їзд до країн Євросоюзу.

Між тим, у поточному місяці у Білорусі відмову на виїзд за кордон отримали політики Анатолій Лебедько, Валерій Ухнальов, Віктор Корнеєнко, Сергій Калякін, Станіслав Шушкевич і Вінцук Вячорка, правозахисники Валентин Стефанович, Олег Гулак, Гаррі Погоняйло та Андрій Бондаренко, журналісти Жанна Литвина, Михайло Янчук та Андрій Динько.

«І то ми його (список невиїзних) на повну потужність ще не ввели. Але введемо. Це вони (опозиція) Заходу підкидають прізвища, організації, підприємства і наполягають на введенні економічних санкцій», - заявив Лукашенко.

«Що стосується«випустили - не випустили», сьогодні в Євросоюзі прийнято список так званих нев'їзних, де (у тому числі значиться) і ваш покірний слуга... Цей список прийнято з подачі нашої «п'ятої колони», - додав білоруський лідер, маючи на увазі опозиціонерів.

При цьому він вважає, що одним з лідерів білоруської опозиції, який наполягає на введенні санкцій щодо Білорусі, є колишній голова Верховної ради республіки Станіслав Шушкевич.

Москва, у свою чергу, заявила, що не залишить без уваги заплановані Євросоюзом економічні санкції проти Білорусії, оскільки вони можуть торкнутися і Росії.

«Я неодноразово у достатньо твердому ключі попереджав наших європейських партнерів, що економічні санкції, з урахуванням ступеня інтеграції економік Білорусі та Росії і Митного союзу і перспектив переходу до Євразійського економічного союзу, це вже буде мати більш безпосередній вплив, у тому числі і для російських інтересів, і не залишиться без уваги», - заявив постпред РФ при ЄС Володимир Чижов. !zn

Читайте також:

Ще двом білоруським опозиціонерам заборонили виїзд з країни

Німеччина образилася на Лукашенка за заяву, що краще бути диктатором, аніж голубим

ЄС готує нові санкції проти Білорусі

Німеччина відкликала посла з Білорусі, закликавши взяти приклад всі країни ЄС

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі