У секторі Газа заговорили про перемир'я з Ізраїлем, готовим будь-якої хвилини розпочати наземну операцію

Поділитися
У секторі Газа заговорили про перемир'я з Ізраїлем, готовим будь-якої хвилини розпочати наземну операцію © bfm.ru
Після кількох днів взаємних обстрілів ізраїльська армія готова до наземної операції в секторі Газа. Палестинці заявляють про можливість примирення.

Керівництво сектору Газа оголосило про готовність до перемир'я з Ізраїлем в обмін на гарантії припинення вогню і рейдів у прикордонні зони цього палестинського анклаву.

«В принципі ми згодні на перемир'я, але тільки спочатку нам повинні бути дані гарантії припинення агресії, замахів і вторгнень ізраїльських військ у прикордонні зони сектору Газа. Такі наші умови для укладення перемир'я», - заявив віце-прем'єр ісламістського кабінету Зіяда аз-Зазу.

До цього офіційні представники радикального руху «Хамас» і контрольованого ним уряду сектору Газа в публічних заявах відкидали можливість затишшя, поки Ізраїль «не заплатить сповна» за ліквідованого лідера воєнізованого крила «Хамас» Ахмада Джабарі.

На тлі заяви аз-Зази прес-служба Армії оборони Ізраїлю оголосила, що ізраїльські війська завершили підготовку до можливої наземної фази операції в секторі Газа.

«Бригада десантників і піхотна бригада «Гіваті» завершили останні приготування до потенційної сухопутної операції. Війська знаходяться в режимі готовності увійти (в Газу), якщо буде вирішено, що в цьому є необхідність», - повідомляє прес-служба ЦАХАЛ. Востаннє Ізраїль вводив війська в анклав чотири роки тому в ході операції «Литий свинець».

На початку третьої доби операції «Хмарний стовп» ізраїльтяни завдали сектору Газа найбільш масованого обстрілу за останні дні. В результаті Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) вдалося істотно знизити боєздатність «Хамаса», зруйнувавши багато пускових установок далекобійних іранських ракет «Фаджар». І тепер палестинські бойовики можуть завдавати удари лише по південних територіях Ізраїлю, куди здатні долетіти наявні в їхньому розпорядженні «Гради». !zn

Читайте також:

Конфлікт у секторі Газа готовий перейти в нову фазу. Ізраїль оголосив мобілізацію (ВІДЕО)

Ізраїль готовий розширити операцію у секторі Газа

Ізраїльські військові оприлюднили відео ліквідації лідера бойового крила «Хамас»

Ізраїль почав масштабну військову операцію в секторі Газа: вбито лідера бойовиків ХАМАС

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі