У столиці Ємену йдуть бої з застосуванням кулеметів і гранатометів

Поділитися
Урядові війська Ємену і поліцейські увечері 23 травня вступили в бій із загонами найбільшого в країні племінного союзу Хашід. Як повідомляє Associated Press, перестрілювання з застосуванням кулеметів і гранатометів відбувається в різних кварталах столиці країни - Сани.

Основні бої йдуть в районі міністерства внутрішніх справ, яке, за повідомленнями очевидців, вже горить, від нього в небо піднімається стовп чорного диму.

Опозиціонерам вже вдалося захопити декількох інших урядових будівель, зокрема - міністерство промисловості.

Один з представників племінного союзу заявив, що в столицю країни з провінції направляються сотні бійців, готових підтримати своїх одноплемінників зі зброєю в руках.

Збройне протистояння в Сані почалося зі спроби поліцейського спецпідрозділу захопити будинок лідера Хашіда - шейха Садика аль-Ахмар. Його охоронці зуміли відбити напад і перейти в контратаку.

Незадовго до початку боїв президент Алі Абдулла Салех в черговий раз відмовився залишити свій пост, який він обіймає з 1978 року. Глава держави звинуватив своїх опонентів у бажанні розколоти країну і почати в ній громадянську війну. Відразу після цього урядові війська почали встановлювати по всьому місту блок-пости.

Опозиція проводила мирні демонстрації з вимогою відставки А. А. Салеха останні три місяці. У ході періодично виникали заворушень на цьому грунті загинули десятки людей.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі