ВАКС продовжив арешт Гримчака на два місяці

Поділитися
ВАКС продовжив арешт Гримчака на два місяці Гримчак перебуває під арештом з 16 серпня © СБУ
Вищий антикорупційний суд продовжив запобіжний захід ексзаступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Вищий антикорупційний суд продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці ексзаступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрію Гримчаку, повідомляє пресслужба ВАКС.

"13 листопада слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і продовжив на два місяці термін утримання під вартою для колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб", - йдеться в повідомленні.

Крім того, помічнику Гримчака, якого слідство вважає співучасником кримінального провадження, також продовжили утримання під вартою - на 30 днів.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура змінила підозру колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку з шахрайства на зловживання впливом.

14 серпня Гримчак і рідний брат його дружини Ігор Овдієнко були затримані за підозрою у вимаганні 1,1 млн доларів хабара. За даними слідства, Овдієнко нібито допомагав Гримчаку в сприянні фірмі отримати дозвіл на будівельні роботи в Києві, їх викрито під час отримання коштів у сумі 480 тисяч доларів. Обом інкримінували шахрайство в особливо великих розмірах.

За даними ЗМІ, мова йде про лобіювання інтересів забудовників в історичній частині Києва і "вплив" на суддів Верховного суду. 16 серпня суд заарештував Юрія Гримчака з правом внесення 6 млн гривень застави.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі