Валерій Чалий вважає, що зустріч Трампа і Зеленського могла відбутися відразу після інавгурації

Поділитися
Валерій Чалий вважає, що зустріч Трампа і Зеленського могла відбутися відразу після інавгурації Посолоство України в США усунули від підготовки зустрічі президентів України і США © Валерій Чалий/Facebook
На думку посла, Офіс президента навмисно блокував участь Посольства в організації зустрічі двох президентів

Посол України в США Валерій Чалий в інтерв'ю Голосу Америки зауважив, що якби в Офісі президента прислухалися до порад Посольства України в США, то зустріч двох президентів - Трампа і Зеленського - вже б відбулася. Передбачалося її провести відразу після інавгурації.

"Скажу так: якби в перші два тижні почули мої поради, то візит би вже був. Зразу, зразу", - сказав посол України в США. Про які саме поради йшлось, Валерій Чалий не відповів. "Я не можу їх розкривати. Їх знає найвище керівництво країни. Зараз уже, на мій погляд, час і дата не такі важливі. Важливим є наповнення. Але ясно, що це не має далеко відтягуватись".

Також, на думку посла, зустріч президентів протягом Генасамблеї ООН в Нью-Йорку не замінить візиту в Білий дім.

"Буде коротка зустріч протягом Генасамблеї ООН В Нью-Йорку. Але це не замінить повноцінного візиту у Вашингтон до Білого дому. І не тільки зустрічі з президентом США, але й візиту в Конгрес, зустрічі з республіканцями і демократами, в Міністерстві енергетики, в Міністерстві оборони, з Держсекретарем, тобто зі всіма тими, хто працює з Україною", - сказав Чалий.

Зараз організацією візиту Зеленського у Вашингтон посольство України не займається. Чалий розповів, що це було ініціативою Офісу президента, який перейняв процес підготовки зустрічі двох президентів на себе.

"Думаю, це варто все-таки сказати. В липні, протягом свого візиту до Вашингтона секретар РНБО Олександр Данилюк і помічник президента Андрій Єрмак сказали, що не потребують допомогти посольства і самі будуть займатись підготовкою візиту. І власне з цього періоду підготовкою візиту посольство не займається. Я вважаю, що це неправильно. І я про це офіційно поінформував Банкову", - сказав посол.

Як відомо, у липні Зеленський звільнив українських послів у багатьох країнах. Отримав відставку і глава дипломатичної місії України в США Валерій Чалий, однак поки ще він виконує свої обов'язки. Свої повноваження він складе 15 вересня.

Раніше повідомлялося про те, що президент США Дональд Трамп і президент України Володимир Зеленський можуть зустрітися в Нью-Йорку у період з 23 по 26 вересня на сесії Генасамблеї ООН.

Раніше президент США заявив про те, що готовий приєднатися до переговорів по Донбасу, якщо це буде необхідно українській владі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі