Вердикт Суду ООН у справі "Україна проти РФ" може бути найнесподіванішим – Кравченко

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Вердикт Суду ООН у справі "Україна проти РФ" може бути найнесподіванішим – Кравченко Рішення суду про наявність у нього юрисдикції не визначає наперед результат справи «Україна проти Росії» © Deutsche Welle (Русская редакция)
остаточне рішення за позовом України буде прийнятий не раніше 2022 року.

Міжнародний суд ООН визнав прийнятною скаргу України до РФ щодо тероризму в Донбасі. Суд ООН виніс рішення щодо юрисдикції, але оглядач відділу міжнародної політики Володимир Кравченко у своїй статті для DT.UA підкреслює, що рішення суду про наявність у нього юрисдикції не визначає наперед результат справи "Україна проти Росії".

Автор попереджає, що остаточне рішення МС ООН може бути найнесподіванішим.

"Поки ж російська делегація повинна до 8 грудня 2020 року представити свої контраргументи по суті спору. Очікується, що остаточний вердикт за нашим позовом буде прийнятий не раніше 2022 року. При цьому не можна виключити і подання зустрічного позову з боку Москви проти Києва", - пише Кравченко. "Однак подальший успіх або невдача України залежатиме не лише від того, наскільки талановиті юристи, що виступають на стороні Росії, наскільки вміло вони користуватимуться юридичними тонкощами положень Конвенцій і жонглюватимуть фактами, наскільки переконливі докази, представлені українською делегацією. Не менше значення має і консолідована позиція української влади, готовність Києва йти до кінця в судовому процесі, а не домовлятися про мирову угоду з Москвою".

Детальніше про те, що Суд в Гаазі підтримав Україну, читайте в статті Володимира Кравченка "Перемога права над силою" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі