Верховна Рада планує ввести технічний регламент на будівельну продукцію на ринку

Поділитися
Верховна Рада планує ввести технічний регламент на будівельну продукцію на ринку
Депутати прийняли відповідний законопроект у першому читанні.

Верховна Рада під час засідання 19 травня прийняла в першому читанні законопроект №2698 "Про надання будівельної продукції на ринку". За документ віддали свої голоси 276 народних депутатів.

Законопроект пропонує запровадити технічний регламент на будівельну продукцію, який повинен забезпечити імплементацію в українське законодавство положення регламенту Євросоюзу за якістю будівельних продуктів.

"Цей законопроект також крок на виконання Україною Угоди про асоціацію з ЄС. Таким чином, ми заповнимо прогалину в законодавстві щодо допуску на ринок будівельних матеріалів, а саме впровадимо комплексну систему перевірок будматеріалів на відповідність стандартам якості", - заявив під час свого виступу в парламенті народний депутат Павло Бакунець.

Над законопроектом працювали більше року за участю галузевих і профільних асоціацій.

Читайте також: Рада змінила склад ТСК з реструктуризації зовнішнього боргу 2015 року

На сьогоднішньому засіданні депутати також прийняли законопроект №2680 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації дорожнього будівництва і вдосконалення законодавства у сфері містобудівної діяльності". За документ проголосували 227 депутатів.

Документом передбачено скасування отримання дозволу на виконання будівельних робіт з реконструкції та капітального ремонту автодоріг. Мова йде про роботи, які за класом відповідальності відносяться до об'єктів з середніми (СС2) та значними (СС3) наслідками. Те ж саме стосується робіт з ремонту і реконструкції доріг, які підлягають оцінці впливу на навколишнє середовище відповідно до Закону України "Про оцінку впливу на навколишнє середовище.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі