Верховна Рада продовжила податкові пільги до закінчення карантину

Поділитися
Верховна Рада продовжила податкові пільги до закінчення карантину
Депутати ухвалили відповідний закон.

Верховна Рада під час позачергового засідання 13 травня прийняла в другому читанні і в цілому "антикризовий" законопроект № 3329-д, яким передбачена підтримка платників податків під час дії карантинних обмежень для боротьби з СOVID-19. За документ проголосували 333 парламентарія.

"У нас була дуже тривала дискусія щодо звільнення медиків від ПДФО... Ми знайшли на комітеті спільне рішення, як зробити, щоб не забирати ці кошти у місцевих громад і підтримати лікарів. Це пропозиція врахована. Також ми продовжили низку пільг", - зазначив заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

Також законом передбачено продовження мораторію на перевірки та незастосування штрафів за порушення податкового законодавства в період з 1 березня по останній день календарного місяця, в якому закінчиться карантин.

Окрім того, документ тимчасово звільняє від податку на доходи ФОП-ів доплати зарплат медпрацівників, які задіяні в боротьбі з коронавірусом. Мова йде про зарплати, нараховані з 1 травня по 30 червня 2020 року.

Крім того, закон скорочує вимоги до мінімального розміру статутного капіталу банків до 500 млн грн до 200 млн грн.

Читайте також: Прямі втрати податкових надходжень до місцевих бюджетів за час карантину вже понад 10% – експерт

Нагадаємо, Кабінет міністрів продовжив карантин до 22 травня. Однак, з 12 травня по всій Україні, крім Чернівецької й Львівської областей, ввели пом'якшення карантинних обмежень. При цьому за словами прем'єра Дениса Шмигаля, швидше за все, карантин діятиме і після 22 травня.

При цьому, під час сьогоднішнього засідання Ради Шмигаль пояснив, чому не всі українські медики отримали обіцяну 300% доплату за лікування пацієнтів з новою коронавирусною інфекцією. Виступаючи під час години запитань до уряду, Шмигаль заявив про те, що фінансування на ці потреби виділили. А в тому, що медики не отримали грошей, винна місцева влада.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі