Верховна Рада відмовилася висловлювати недовіру КСУ

Поділитися
Верховна Рада України у середу, 6 жовтня, відмовилася включити до порядку денного роботи проект постанови «Про висловлення недовіри суддям Конституційного Суду України».
Верховна Рада України у середу, 6 жовтня, відмовилася включити до порядку денного роботи проект постанови «Про висловлення недовіри суддям Конституційного Суду України».За дане рішення проголосували всього 24 (за необхідних 226 - ред.) із 287 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. Не голосували фракції Партії регіонів, КПУ і Блоку Литвина, а також майже у повному складі фракція БЮТ, оскільки депутати з цієї фракції раніше на знак протесту залишили сесійну залу. Даним проектом постанови передбачалося висловити недовіру суддям КС «у зв'язку з неналежним виконанням ними обов'язків, передбачених Конституцією та законами України». Також ВР не підтримала пропозицію включити до порядку денного проект постанови «Про проведення спеціального пленарного засідання Верховної Ради України щодо політичної кризи в державі, яка виникла у зв'язку з рішенням Конституційного Суду від 30 вересня 2010 року», повідомляє «УНІАН». Нагадаємо, народні депутати від БЮТ Сергій Міщенко і Віктор Швець запропонували Верховній Раді висловити недовіру суддям Конституційного Суду. 1 жовтня Конституційний суд визнав неконституційним закон «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 № 2222-IV (так звана політреформа 2004 року) у зв'язку з порушенням процедури його розгляду і прийняття. Конституційний Суд доручив органам державної влади невідкладно привести норми законодавства у відповідність з Конституцією редакції 1996 року.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі