"Виборчі застави" поповнили казну на понад 112 мільйонів гривень

Поділитися
"Виборчі застави" поповнили казну на понад 112 мільйонів гривень У Мінфіні зраділи "виборчим заставам" © Фокус
Внески будуть повернені тим кандидатам, які пройдуть у другий тур.

Держказначейство поповнило рахунок на 112,5 млн грн, які були внесені кандидатами в президенти в якості застав у ЦВК. Про це розповіла голова Державної казначейської служби Тетяна Слюз у середу, 20 лютого.

За її словами, внески будуть повернені тим двом кандидатам, які пройдуть у другий тур виборів. В інших випадках застава не повертається і перераховується до Державного бюджету України.

Раніше в Мінфіні назвали застави у 2,5 мільйона гривень, які внесли при реєстрації кандидати в президенти, "приємним бонусом" для українського бюджету.

За словами голови Мінфіну Оксани Маркарової, поповнення державної скарбниці не є головним призначенням "виборчих застав".

"Мені здається, що для країни важливіше - це хороші результати виборів. І для того, щоб люди прийшли і зробили своє волевиявлення. А ми більше дбаємо про наші традиційні джерела поповнення бюджету - податки, неподаткові надходження, приватизація і так далі. Тому це такий невеликий приємний бонус, якщо так можна сказати, поповнення нашого казначейського рахунку", - розповіла Маркарова.

За даними останнього соцопитування, шанси пройти в другий тур зберігають лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко і діючий президент Петро Порошенко. При цьому 10,2% громадян заявили, що не підуть на вибори, а 16,3% ще не знають, за кого будуть голосувати. Вибори президента відбудуться 31 березня 2019. Центральна виборча комісія зареєструвала 44 претендентів на цю посаду: дивіться повний список кандидатів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі