Волкер розповів Сенату США про зв'язки Зеленського і Коломойського

Поділитися
Волкер розповів Сенату США про зв'язки Зеленського і Коломойського У США не хочуть, щоб Зеленський потрапив під вплив олігархів © Радіо Свобода
Спецпредставник Держдепартаменту висловив надію, що Зеленський зможе стати незалежним від олігархів президентом України.

У Державному департаменті США знають про існування зв'язків між президентом України Володимиром Зеленським з олігархом Ігорем Коломойським. Однак спецпредставник Держдепартаменту Курт Волкер розраховує, що Зеленському вдасться стати незалежним від олігархів главою держави, передає "Голос Америки".

У ході слухань у комітеті з міжнародних відносин Сенату США "П'ять років після Революції Гідності: прогрес України і ворожі дії Росії" у вівторок, 18 червня, Волкер відповів на запитання сенатора Роберта Менендеса про вплив олігарха Коломойського на шостого президента України.

"Я знаю, що Зеленський прийшов на посаду на потужній антикорупційній платформі, проте, є застереження щодо його зв'язків з певними українськими олігархами..., зокрема, Ігорем Коломойським, якого підозрюють у розкраданні грошей з банку, співвласником якого він був", - заявив Менедес.

Волкер підтвердив, що Держдепартаменту відомо про стосунки Зеленського з Коломойським, висловивши впевненість, що новий президент України повинен докладати зусиль для послаблення впливу олігархів на політичну систему.

"Ми вважаємо, що він (Зеленський, - Ред.) заслуговує на шанс. Ми підтримуємо принципи реформ, подолання домінування олігархів в політичний системі, таких як Коломойський. Ми сподіваємося, що він зможе бути незалежним і виконати обіцяне", - заявив дипломат.

"І ми маємо намір, як допомагати йому, так і питати з нього, якщо цього не відбудеться", - підкреслив Волкер.

Раніше Волкер заявив, що після обрання Володимира Зеленським відкрилося "вікно можливостей для просування спільних інтересів України і США", а також висловив надію на активізацію переговорного процесу ojlj Донбасу.

21 травня Володимир Зеленський підписав указ про призначення Андрія Богдана главою АП. При цьому, за даними DT.UA він проігнорував рекомендації Курта Волкера.Спецпредставник Держдепартаменту США настійно рекомендував президенту України не призначити на посаду людину, близьку до олігарха Ігоря Коломойського.

Стосунки Києва і Вашингтона ускладнюють публікація амбарной книги "Партії регіонів", в якій фігурує засуджений у США екс-глава виборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт, а також бажання команди Трампа використати у внутрішньополітичній боротьбі розслідування щодо Миколи Злочевського, який обіймав посаду міністра екології в уряді Миколи Азарова. Син ймовірного суперника Трампа на президентських виборах Джо Байдена Хантер був членом ради директорів компанії Злочевського Burisma.

Детальніше про закулісну україно-американську дипломатію читайте в статті Тетяни Силиной "У позі Зю" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі