Врегулювання відносин ЄС і Росії пов'язано з повагою суверенітету України

Поділитися
Врегулювання відносин ЄС і Росії пов'язано з повагою суверенітету України Жозеп Боррель висловився за врегулювання відносин з РФ © eurointegration.com.ua
За словами очільника європейської дипломатії, ЄС має намір будувати більш безпечний і згуртований континент.

Нормалізація відносин Європейського союзу з Росією пов'язана з українським врегулюванням на принципах Гельсінкі і виконанням мінських угод.

Про це, виступаючи в четвер по відеозв'язку в Раді Безпеки ООН, заявив високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель.

"Я повинен згадати Україну, де незаконна анексія Росією Кримського півострова і невиконання мінських зобов'язань призвели до серйозних порушень - я шкодую про це - у відносинах між Європейським союзом і Росією", - сказав він.

За словами глави дипломатії ЄС "підтримка національного суверенітету і територіальної цілісності залишиться ключовим елементом відносин між Європейським союзом та його східними партнерами".

"Принципи, закріплені в Гельсінкі, не можна забувати під час роботи по будівництву заснованого на співпраці, більш безпечного і згуртованого Європейського континенту", - наголосив Боррель.

Читайте також: Німеччина бере на себе головування в Євросоюзі

Гельсінські принципи (Гельсінський договір) - документ, підписаний главами 35 держав у столиці Фінляндії Гельсінкі 30 липня - 1 серпня 1975 року, яким зміцнювалися політичні і територіальні підсумки Другої світової війни, виклад принципів взаємовідносин між державами-учасниками, в тому числі принципу непорушності кордонів; територіальна цілісність держав; невтручання у внутрішніх справи іноземних держав.

Також цей договір погоджував заходи зміцнення довіри у військовій області (попередні повідомлення про військові навчаннях і великі пересування військ, присутність спостерігачів на військових навчаннях) та мирне врегулювання спорів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі