"Я і ще три найпринциповіші адвокати" — Сотник розповіла, хто займеться справою про зґвалтування в Кагарлику

Поділитися
"Я і ще три найпринциповіші адвокати" — Сотник розповіла, хто займеться справою про зґвалтування в Кагарлику "Останньою краплею став адвокат, який опублікував її персональні дані" © Олена Сотник / Facebook
"Те, що ми знаємо про те, що трапилося з Нелею зі ЗМІ - вершина айсберга, все було ще жорсткіше і страшніше".

Олена Сотник, Злата Симоненко та Тетяна Козаченко офіційно стали адвокатками жінки, яку поліцейські зґвалтували в Кагарлику. Про це на своїй сторінці в Facebook написала сама Сотник, зазначаючи, що в усіх трьох достатньо сміливості, щоб йти проти системи.

"Коли я перший раз почула про цю історію, моя перша думка була: господи, скільки потрібно мати сил і сміливості, щоб піти проти реальних царьків-ментів в селі. Далі почалося цькування в мережах і я відверто банила людей, які мені писали "вона ще той фрукт", "сама винна". Це ж скільки тупості і ненависті у деяких людей! Останньою краплею став адвокат, який опублікував її персональні дані. З цього моменту я зрозуміла, що досить сидіти на дивані і розповідати які жахи відбуваються в країні: потрібно йти і допомагати шукати правосуддя і покарання!" - пише Сотник.

За її словами, на сьогодні ця справа перетворилася у фізичне питання виживання постраждалої та її родини. Крім того, це важливо для сотень тисяч інших жертв поліцейських, які зі страху бути побитими, убитими або незаконно звинуваченими, "прямо зараз сидять у себе в будинках і трясуться від страху, щоб завтра черговий "опер" з району не вирішив вибити з них свідчення або повісити злочин, заради "показників".

"Те, що ми знаємо про те, що трапилося з Нелею зі ЗМІ - вершина айсберга, все було ще жорсткіше і страшніше… Перспективи у справі Нелі були вельми туманними. Не хочу коментувати дії колег, але перші тижні були найважливіші, потрібна була ініціатива представників потерпілої, на жаль з матеріалів справи її не видно", - пише Сотник.

Читайте також: Зґвалтування в Кагарлику: поліцейським змінили підозри

Нагадаємо, в ніч на 24 травня правоохоронці Кагарлицького відділення поліції катували 26-річну жінку, яку запросили у відділення в якості свідка у справі про крадіжку майна, і чоловіка. Поліцейські використовували наручники, кийки і протигаз, стріляли над головами жертв з табельної зброї, і кілька разів зґвалтували жінку. У чоловіка в результаті побоїв зламані ребра і ніс, йому погрожували зґвалтуванням.

26 травня Голосіївський районний суд Києва відправив під арешт на два місяці підозрюваних поліцейських - Миколая Кузіва і Сергія Сулиму.

Підозрювані клопотали про зміну запобіжного заходу з утримання під вартою на домашній арешт. Однак 22 червня Апеляційний суд Києва залишив їх під вартою.

Як повідомила вчора адвокат потерпілої Злата Симоненко, потерпілої від зґвалтування поліцейськими в Кагарлику досі не надали охорону. За її словами, з відповідним зверненням потерпіла вже зверталися в Нацполицию.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі