Яценюк запропонував Росії зробити українську мову другою державною

Поділитися
Яценюк запропонував Росії зробити українську мову другою державною Арсеній Яценюк © kmu.gov.ua
"Я бачу, що Росія дуже хвилюється за українську Конституцію і за український державний лад, і ми, дійсно, так само хвилюємося за наших російських сусідів", - заявив прем'єр.

Україна пропонує Росії встановити другою державною мовою українську. Про це прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив на 10-й щорічній інвестиційній конференції компанії Dragon Сарitаl у Києві в середу .

"МЗС України зробило з цього приводу заяву. Україномовна громада є найбільшою на території РФ і буде абсолютно природно, якщо українська мова буде другою державною у Росії, або, принаймні, буде мати спеціальний статус", - сказав він.

За словами прем'єра, Україна також звертається до російської влади щодо відкриття українських шкіл на території Російської Федерації.

"Також необхідно давати відповідь на релігійні переконання українців у Росії, щоб принцип свободи віросповідання був не просто задекларований, але і виконувався", - підкреслив Яценюк.

"Я бачу, що Росія дуже хвилюється за українську Конституцію і за український державний лад, і ми, дійсно, так само хвилюємося за наших російських сусідів. Ми бажаємо їм усього найкращого, щоб у них все було гаразд, і щоб 65 млрд доларів на квартал не втікали з їхньої економіки, а також, щоб у них працювали кредитні картки Visa і Master Card", - додав прем'єр-міністр України.

Як відомо, Кремль наполягає на ухваленні нової української Конституції, в якій буде закріплено федеративний устрій України і державний статус російської мови. Такі вимоги до українського керівництва регулярно озвучує голова МЗС РФ Сергій Лавров.

Українське МЗС називає дану вимогу росіян неприйнятною. Крім того, українське зовнішньополітичне відомство запропонувало РФ план конфедералізації російської держави з введенням декількох державних мов для забезпечення представництва національних меншин у діяльності органів державної влади. !zn

Читайте також:

Росія заявила, що доля української державності залежить від конституційної реформи

Лавров наполягає на новій Конституції України, яка буде гарантувати федеративний устрій

Турчинов: В Україні немає передумов для федералізації

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі