Яку посаду запропонував президент Зеленський екс-міністру економічного розвитку Абромавичусу

Поділитися
Яку посаду запропонував президент Зеленський екс-міністру економічного розвитку Абромавичусу Екс-міністр взяв час на обдумування © kmu.gov.ua
На зустрічі обговорювалися економічні перспективи України і можливе призначення Абромавичуса.

Бізнесмени, які інвестують в економіку України, обговорюючи призначення в оточенні президента Зеленського, позитивно оцінили присутність там Айвараса Абромавічуса, хоча звернули увагу, що ключові посади йому не пропонують.

Екс-міністр економічного розвитку Айварас Абромавічус під час візиту в Адміністрацію президента обговорював економічні перспективи країни та ситуацію з Кабінетом міністрів.

Про це він заявив в ефірі "112 Україна", передає Українська правда.

"Обговорювали державні підприємства, і не тільки банки, що мають робити, як складеться ситуація з Кабміну, а також програми МВФ. Робочі питання, в тому числі кадрові, тому що зараз призначаються заступники, обговорювали, кого могли призначити стосовно економіки. Є багато варіантів", - розповів він.

Абромавічус зазначив, що у нього є кілька думок з приводу того, як він "міг би бути корисний для президента і країни", однак вони вимагають обмірковування.

"У міністерстві зараз немає таких можливостей. У мене ніколи не було бажання працювати в АП, це по-перше. І по-друге, в парламенті, Верховній Раді", - підкреслив він.

"Тому, що залишається на користь держави - це державні підприємства і уряд. І ось у цій парадигмі ми будемо далі працювати", - додав Абромавічус.

Нагадаємо: Абромавічуса особисто запросив у команду президент України Петро Порошенко. Він надав йому українське громадянство і звернувся до фракції "Солідарність" з пропозицією висунути його на посаду міністра економічного розвитку і торгівлі.

У лютому 2016 року міністр економіки Абромавічус заявив про свою відставку. Коли у нього запитали про причини, він сказав, що не хоче, щоб на нього тиснули окремі політики. Зокрема, тоді прозвучало прізвище Кононенко. Останній, за словами міністра, проти його волі намагався призначити заступником Андрія Пасішника. У ЗМІ потрапили скріншоти листування Абромавічуса і Пасішника. "Мене запрошував до себе Кононенко. Сказав, що з прем'єром вони погодили", - написав Пасішник Абромавічусу.

В 2019 Абромавічус працював у команді кандидата в президенти Володимира Зеленського в якості радника і експерта.

3 лютого 2018 року міністр економіки Айварас Абромавичус заявив про намір подати у відставку, однією з причин він назвав наростаючий тиск з боку народного депутата Ігоря Кононенка, а саме його спроби блокувати проведення реформ і бажання отримати контроль на потоками державних коштів на держпідприємствах.

У свою чергу Кононенко спробував відхреститися від висунутих Абромавичусом звинувачень і заявив про готовність скласти мандат "за рішенням фракції".

Представники західних країн, що виступили донорами українських реформ, негативно відреагували на відставку очільника МЕРТ і озвучені ним причини свого рішення. Американський посол одним з перших відреагував на заяву Абромавичуса, назвавши його "одним з великих чемпіонів з проведення реформ" в Україні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі