Янукович хоче обміняти затриманих у Лівії українців на гуманітарну допомогу

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Президент України Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру України Миколі Азарову та голові Служби зовнішньої розвідки Григорію Ільяшову вжити необхідних заходів для захисту прав і законних інтересів українців, затриманих у Лівії. Про це повідомляє прес-служба президента.

Як повідомила прес-служба президента з посиланням на голову адміністрації президента України Сергія Льовочкіна, питання гарантії безпеки затриманих співвітчизників і їх якнайшвидшого звільнення перебуває на особливому контролі В.Януковича.

Також президент В.Янукович доручив уряду опрацювати питання надання Лівії гуманітарної допомоги, а також лікування в Україні громадян, які постраждали в ході бойових дій у цій країні, повідомляється на сайті голови держави.

За інформацією С.Льовочкіна, таке доручення дано у зв'язку із завершенням активної фази збройного протистояння у Лівії.

Як зазначено у повідомленні, українська сторона має намір сприяти народу Лівії у відродженні країни. Зокрема, з цією метою запланована участь В.Януковича в засіданні високого рівня щодо Лівії, яке відбудеться в рамках його візиту до Нью-Йорка на 66 сесію Генасамблеї ООН.

"Отримання головою Української держави запрошення долучитися до роботи цього міжнародного форуму свідчить про визнання важливої ​​ролі України як контрибутора міжнародної безпеки", - сказав С.Льовочкін.

Нагадаємо, 5 вересня МЗС України підтвердив інформацію про затримання у Лівії 23 українців, які прибули для роботи на об'єктах лівійської нафтової промисловості. Серед українців виявилися колишні військові інженери. Нова лівійська влада звинувачує їх у тому, що вони обслуговували ППО Каддафі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі