Янукович не буде вимагати від ЄС «всього і відразу»

Поділитися
Україна не вимагає від Європи «всього і відразу», але вважає, що вже сьогодні можна говорити стосовно підписання Угоди про асоціацію та започаткування процесу введення безвізового режиму між Україною та країнами ЄС.
Україна не вимагає від Європи «всього і відразу», але вважає, що вже сьогодні можна говорити стосовно підписання Угоди про асоціацію та започаткування процесу введення безвізового режиму між Україною та країнами ЄС.«Ми не прагнемо всього і відразу. Але вважаємо, що вже сьогодні можна говорити стосовно укладення Угоди про асоціацію та підготовку до початку безвізового режиму», - заявив президент України Віктор Янукович на зустрічі з представниками політичних та наукових кіл Франції у п'ятницю в Парижі. Президент запевнив, що Україна готова виконувати всі «домашні завдання» у тому ж обсязі, як і інші східно-європейські та балканські країни. При цьому він висловив надію, що країни ЄС, у тому числі Франція, поставляться до цього переговорного процесу як до питання політичного, а не бюрократичного. «Україна має право більшого чекати від ЄС, а Європейський Союз має право очікувати більшого від України. Наполягав і наполягаю - Україна ніколи не відступиться ані від політики європейської інтеграції, ані від амбіцій стати членом ЄС», - заявив Янукович. При цьому він зазначив, що з цією ідеєю Україна пов'язує не лише своє майбутнє, але й сьогодення. У той же час Янукович відзначив, що Україна враховує при цьому специфіку ситуації, в якій опинився ЄС після першої та другої хвилі свого розширення. Водночас, глава української держави підкреслив, що Україна не буде заважати "роздумам" ЄС про його перспективи. «Навпаки, вона (Україна) спробує їм (роздумам) допомогти. А саме - шляхом власного успішного просування на шляху реформ», - сказав він. За словами Януковича, тільки після того, як Україна остаточно сформує бачення свого політичного та економічного майбутнього, про неї почнуть більше дізнаватися у світі. У той же час глава держави висловив думку, що відносини України і НАТО є комфортними для обох сторін. «Відносини з НАТО зараз вже вимальовуються, вони є комфортними для України і для НАТО. В усякому разі, вони відкриті й чесні», - сказав він. За словами президента, Україна займає активну позицію у вибудовуванні прагматичних відносин з Альянсом, беручи участь у миротворчих місіях і боротьбі з тероризмом. Як повідомлялося, міністри закордонних справ Чехії, Польщі та Швеції визнали факт існування значних труднощів під час переговорів з Україною щодо підготовки угоди про зону вільної торгівлі. Проте пізніше глава адміністрації президента України Сергій Льовочкін заявив, що Угода про асоціацію Україна-ЄС може бути підписана на саміті Україна-ЄС. У той же час, в ЄС висловили думку, що Угода може бути підписана мінімум через рік. У Європарламенті взагалі сумніваються у бажанні України приєднатися до Євросоюзу. У той же час, прем'єр-міністр України Микола Азаров 13-14 жовтня відвідає Брюссель для проведення переговорів щодо укладення угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з ЄС.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі