Янукович обговорив з Обамою створення на ЧАЕС світового науково-дослідного центру

Поділитися
Президент Віктор Янукович на зустрічі в Сеулі з Бараком Обамою обговорював створення науково-дослідного центру світового рівня на ЧАЕС і запропонував залучити до цього питання Японію, яка також має досвід подолання аварій такого роду. Янукович зазначив, що досвід України, накопичений за 25 років після аварії на ЧАЕС, буде корисним для всього світу.

Президент України Віктор Янукович і президент США Барак Обама обговорили питання ядерної безпеки, у тому числі ініціативу української сторони щодо створення науково-дослідного центру на базі Чорнобильської АЕС, повідомив голова української держави.

«Далі ініціатива України, на яку поки що немає відповіді, але вона залишається на розгляді - це створення науково-дослідного центру світового рівня на ЧАЕС... ми говорили з ним (Обамою) в основному про ці питання», - сказав президент журналістам у вівторок у Сеулі.

При цьому Янукович зазначив, що досвід України, накопичений за 25 років після аварії на ЧАЕС, буде корисним для всього світу. Президент України вважає, що до питання створення науково-дослідного центру на базі ЧАЕС слід було б залучити і Японію, яка також має досвід подолання аварій такого роду.

Янукович повідомив, що на зустрічі з Обамою говорили про те, що вже зроблено Україною в плані виконання зобов'язань щодо відмови від високозбагаченого урану, а також про перспективу відносин двох країн у питаннях ядерної безпеки.

За словами глави держави, говорили про те, що вже було зроблено і що робити далі. !zn

Читайте також:

Янукович в Сеулі запропонував поділитися напрацюваннями продовження експлуатації ядерних енергоблоків

Генсек ООН подякував Україні за допомогу у подоланні аварії на АЕС "Фукусіма-1
"

Багато поганих акторів прагнуть дістати ядерні матеріали, - Обама

Янукович в Сеулі зустрівся з Обамою

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі