Янукович вважає неприйнятним звільнення Тимошенко

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Президент України Віктор Янукович вважає неприйнятним звільнення Юлії Тимошенко з ув'язнення.

Про це він сказав в інтерв'ю західним журналістам.

«Який сигнал ми даємо суспільству? Що, щоб скоювати злочини, треба бути членом опозиції?», - запитав Янукович під час розмови.

В.Янукович закликав Захід поважати його країну, сказавши, що, створюється враження, що «вони не хочуть слухати» його заяви, що він не втручається в роботу судів і правоохоронних органів.

В.Янукович припустив, що було б неправильно звільнити Ю.Тимошенко у зв'язку з новими кримінальними звинуваченнями, висунутими проти неї минулого тижня.

За словами західного дипломата, відмова В.Януковича звільнити Ю.Тимошенко ставить під сумнів його візит до Брюсселя у четвер.

Янукович сказав, що він поїде, незважаючи на охолодження у відносинах.

«Я не збираюся просити про послугу. Ми - партнери. Якщо необхідно зустрітися, я готовий. Якщо ні, я полечу далі», - сказав він.

Нагадаємо, що 6 жовтня Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект президента Віктора Януковича, який пропонує декриміналізувати покарання за низку злочинів в економічній сфері. Однак законопроект не передбачає скасування кримінальної відповідальності за ст.365.

11 жовтня, Печерський суд визнав Ю.Тимошенко винною у порушеннях при укладенні в 2009 році «газових угод» з Російською Федерацією і засудив до семи років ув'язнення. Вона засуджена за ч.3 ст.365 КК (перевищення влади або службових повноважень, якщо вони спричинили тяжкі наслідки).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі