Янукович все ще сподівається завершити перемовини з ЄС до кінця року

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Київ має намір завершити перемовний процес щодо підписання Угоди про асоціацію з ЄС в поточному році, заявляє президент України Віктор Янукович.

"Хочу підтвердити нашу чітку політичну волю - завершити непростий перемовний процес щодо підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом в 2011 році", - заявив В.Янукович на міжнародній інвестиційній конференції "Investconference in Kyiv 2011" у п'ятницю в Києві.

Президент підкреслив, що він в цілому позитивно оцінює хід перемовин як щодо політичної частини угоди, так і щодо створення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі. "Хоча з економічної точки зору рішення дуже непросте для України", - підкреслив В.Янукович.

Звертаючись до учасників конференції, зокрема, до потенційних зарубіжних інвесторів, президент сказав, що розраховує на їхню підтримку як "адвокатів європейської інтеграції України".

Нагадаємо, генеральний секретар Євразійського економічного співтовариства офіційно запросив президента України Віктора Януковича на саміт ЄврАзЕС, який відбудеться 19 грудня у Москві.
29 листопада український МЗС повідомив, що на порядку денному В.Януковича на 19 грудня стоїть саміт Україна-ЄС.

Як відомо, європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле знову заявив, що підписання та ратифікація Угоди про асоціацію між Україною та ЄС залежить від того, як українська влада вирішить проблеми у сфері верховенства права і у справі стосовно екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Тим часом, у четвер, 8 грудня, Шевченківський районний суд Києва вирішив заарештувати екс-прем'єра Ю.Тимошенко у справі про її діяльність на чолі корпорації ЄЕСУ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі