Юрій Голік: Уся система державного управління маразматична по суті

Поділитися
Юрій Голік: Уся система державного управління маразматична по суті Голик: чиновники відстоюють не державні інтереси, а свої. Це біда © DT.UA
У державного управління немає конкуренції всередині країни, відповідно, у нього немає потреби у саморозвитку.

Сформована в країні система державного управління маразматична по своїй суті, оскільки у відсутність конкуренції всередині країни вона не відчуває необхідності розвиватися і модернізуватися – тобто монопольне становище зумовлює неможливість програти комусь усередині держави. А ось у порівнянні з зовнішніми суперниками державне управління України програє, зазначає радник прем'єр-міністра України Олексія Гончарука Юрій Голик в інтерв'ю з Андрієм Черніковим для DT.UA.

Голик порівнює Україну з компанією, зазначаючи, що будь-яка компанія, якою керували б за таким же принципом, як керують Україною, була б приречена.

"Будь-яка компанія на висококонкурентному ринку, керована за такою ж системою, яка є в державному управлінні, гарантовано збанкрутувала б і програла б конкурентам. Просто тому, що вільний ринок, на якому немає монополізму, не прощає помилок. Там завжди перемагає найшвидший, найкреативніший, найрозумніший і найбільш по-спортивному злий. Просто в нас є одне державне управління, яке посідає монопольне становище і в якого немає конкурентів усередині країни. Тому нікому програвати. Але якщо подивитися на конкурентів за межами країни - на сусідні країни, то ми їм програємо", – пояснив він.

Така ситуація, за його словами, призводить до того, що чиновники відстоюють не загальнодержавні інтереси, а свої власні – і ось така ситуація для країни просто біда.

Детальніше про стан системи державного управління в Україні, менеджмент завдань на державному рівні, амбітні проекти та дорожнє будівництво в Україні читайте в інтерв'ю з радником прем'єр-міністра України Олексія Гончарука Юрієм Голиком спеціально для тижневика "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі