За місяць майже на 400%: в ЦГЗ розповіли про стрибок кількості хворих на коронавірус

Інфографіка
Поділитися
За місяць майже на 400%: в ЦГЗ розповіли про стрибок кількості хворих на коронавірус © Центр громадського здоров’я МОЗ України
Приріст активних підтверджених хворих за добу склав +4,1%.

За період з 20 квітня й до сьогодні кількість інфікованих в Україні зросла на 386%. Про це повідомила пресслужба Центру громадського здоров'я.

"Кількість активних хворих становить 20 083. Показник захворюваності - 48 на 100 тисяч населення. Приріст активних підтверджених хворих за добу порівняно із попередньою склав +4,1%", - йдеться в повідомленні.

Станом на 22 червня у закладах охорони здоров'я наявні 25 539 ліжок. Із цієї кількості - 4 115 ліжок зайняті хворими на COVID-19.

Області, де найбільша кількість ліжок зайнята хворими на COVID-19:

- Львівська - 794;

- Волинська - 466;

- Чернівецька - 455;

- Харківська - 347;

- Київ - 333.

Читайте також: В Україні почали розслідувати смерті померлих від коронавірусу медпрацівників

Нагадаємо, за останній тиждень епідеміологічна ситуація в Україні погіршилась, кількість нових випадків інфікування щодня зростає. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив цю тенденцію небажанням українців дотримуватися правил профілактики коронавірусу.

"Якщо ми говоримо про конкретні причини, я ще раз хочу наголосити, пом'якшення карантину - це не скасування. Те, що ми перестали дотримуватися правил, які рекомендує МОЗ - ми бачимо ці цифри... І це головна причина", - зазначив він.

17 червня Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 липня, а також оновив механізми, за якими в регіонах зі значним поширенням коронавірусу можуть посилювати карантинні обмеження. Карантин в Україні діє з 12 березня, перший етап ослаблення обмежень розпочався 11 травня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі