За Зеленського повторно проголосували б 38,4% українців — Socis

Поділитися
За Зеленського повторно проголосували б 38,4% українців — Socis Популярність Зеленського висока, але помітно зниження © ze2019.com
Це вже не той рівень підтримки, який був продемонстрований на виборах 2019 року.

Соцопитування, проведене з 1 по 10 лютого центром Socis, показав істотне падіння популярності чинного президента Володимира Зеленського за неповний рік його президентства. Інші політики, які були суперниками на виборах, або "залишилися при своїх", або їх рейтинг навіть злегка піднявся. Однак Зеленський залишається єдиним політиком в Україні з найбільшою підтримкою виборців.

Відносна більшість українців (38,4%) готові підтримати чинного главу держави Володимира Зеленського в разі, якби вибори президента України відбулися найближчої неділі, свідчать результати соціологічного дослідження центру Socis "Соціально-політична ситуація в Україні", проведеного 1 -10 лютого 2020 року.

При цьому лідера партії "Європейська солідарність" п'ятого президента України Петра Порошенка готові підтримати на президентських виборах 9,6% опитаних, лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка - 9,3%, лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко - 7, 5%, лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка - 3,9%, лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 2,4%.

Решту кандидатів готові підтримати менше 2% українців. При цьому 13,3% опитаних заявили, що не брали б участі в голосуванні, а 7,8% не змогли дати відповідь.

У рамках дослідження методом інтерв'ю "face to face" за місцем проживання було опитано 2000 респондентів віком від 18 років. Опитування проводилося за ознаками статі, віку, типу поселення (місто / село) і поділу на регіони. Статистична похибка дослідження: +/- 2,1% (з ймовірністю 0,95).

У соцопитуванні від групи "Рейтинг" в середині грудня 2019 року зазначалося, що рівень задоволеності діями президента українців зріс з 53 до 62%, а незадоволення – зменшилося з 33 до 25%.

Окрім цього, третина опитаних українців вважали, що за підсумками року у діях Зеленського було більше успіхів, аніж невдач. 41% сказали, що у діях Глави держави успіхів та поразок було порівну. Лише 14% зазначили, що у його роботі переважали невдачі.

Рейтинги довіри українців на кінець року очолюав президент Зеленський. Йому довіряли 67% опитаних і не довіряли 25%.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі