Зафіксовані в другому турі порушення не вплинуть на результати – КВУ

Поділитися
Зафіксовані в другому турі порушення не вплинуть на результати – КВУ КВУ: Голосування відповідало стандартам чесних виборів
У порівнянні з першим туром кількість порушень дещо зменшилася, зазначили в "Комітеті виборців України".

Офіційні спостерігачі організації "Комітет виборців України" (КВУ) зафіксували низку порушень під час голосування 21 квітня, але вони не були систематичними й такими, які могли б істотно вплинути на результати. Про це йдеться в звіті, оприлюдненому на прес-конференції в Києві.

За оцінкою КВУ, загалом день голосування провели у відповідності зі стандартами чесних та вільних виборів. У порівнянні з першим туром кількість порушень дещо зменшилася.

У комітеті також охарактеризували діяльність Центрвиборчкому і правоохоронних органів як відповідну українському законодавству. Відзначається, що ЦВК діяла відповідно до положень виборчого законодавства, а правоохоронці належним чином забезпечували правопорядок на виборчих дільницях і реагували на порушення.

Нагадаємо, що в день голосування поліція отримала 1245 повідомлень про порушення на виборах і зареєструвала 17 кримінальних проваджень. Більшість порушень пов'язані з незаконною агітацією, фотографуванням і пошкодженням бюлетенів. Крім того, правоохоронці отримали 22 неправдивих повідомлення про мінування. Найбільшу кількість порушень зафіксували у Києві, Донецькій та Дніпропетровській областях.

У день голосування на виборчих дільницях померло дві людини - в Тернопільській області та у Волновасі на Донеччині.

Детальніше про президентську кампанію читайте в спецтемі DT.UA "Вибори-2019".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі